Tegyek feljelentést, ha a kiskorú fiamat közterületen bántalmazták?
1. A fiad nem kiskorú.
2. Megérdemelte, amit kapott.
3. Tehetsz feljelentést, de semmit sem fognak csinálni.
Tehettek feljelentést, de felesleges, illetve ő is biztos tudna találni valamit, amivel a fiadat feljelentheti. Egyikkel sem fognak komolyan foglalkozni és valszeg az lesz a vége, hogy peren kívül mindenki bocsánatot kér mindenkitől és halad tovább az életével.
Én meg szoktam engedni, hogy felüljenek a motoromra, általában érdeklődő kisgyerekek szüleinek ajánlom föl a lehetőséget. Viszont biztos, hogy nagy önfegyelemre volna szükségem, ha azt látnám, hogy a motoromhoz érve valaki rajta ül és fotózkodik. A fiad gondolom utcán parkoló ritka kocsikba is be szokott ülni fényképészkedni. A kettő tök ugyanaz. Én nem vágtam volna nyakon, de 100%-osan megértem, ha valaki igen. Megérdemelte. Nem a motoros volt bunkó, hanem a fiad. A motoros max picit túlreagálta. Másrészt meg ha ritka a motor, akkor gondolom a tulaj félti, próbál vigyázni rá, nem hiányzik neki, hogy valami random 17 éves neveletlen takonygóc feldöntse, miközben a facebookon akar vele menőzni.
Feljelentheted a férfit garázdaságot követett el
Bár a nyomozásba nem sok energiát fognak fektetni
Tehetsz, ha a fiaddal ki akarsz szúrni...
A fiad cselekménye, még ha csak enyhén is jármű önkényes elvétele tényállásba illeszkedett, ilyen súlyú tulajdonsértésre arányos olyan elhárító cselekmény ami ok nélkül garázdaság, könnyű testi sértés lenne.
Jármű önkényes elvétele
380. § (1) Aki idegen gépi meghajtású járművet mástól azért vesz el, hogy jogtalanul használja, vagy az így elvett, illetve a rábízott ilyen járművet használja jogtalanul, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Alaptörvény
"V. cikk
Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye, illetve a tulajdona ellen intézett vagy az ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához."
"Az e körben uralkodónak mondható álláspont általában csupán annyit szokott rögzíteni, hogy a tulajdon védelme esetén a tulajdonsértésként és a védelmi cselekményként felmerülő büntetőjogi tényállások absztrakt büntetési tételeit kell összemérni abból a szempontból, hogy az elhárítás szükséges mértékét áthágta-e a jogos védelmi helyzetben cselekvő személy. E felfogás szerint lopás vétségével szemben a garázdaság és/vagy könnyű testi sértés tényállásába illeszkedő elhárító cselekmény felelhet meg az elhárítás szükséges mértékének"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!