Jogi segítségre lenne szükségem:Szerintetek érdemes-e feljelentést tenni e ügyben nekem? (Mindent láthattok lent, mert elég hosszú)
Szervezokent 50 emberre kell figyelned, rohadt idegesito, amikor valaki szolas nelkul elkoborol. Es ha barmi tortenik veled az egesz busz varhat rad ugy, hogy fogalmuk sincs hol vagy...
Mit ertesz ragalmazas alatt? Ez sem mindegy.
Amugy van ennek egy kulturalt mondja: szolsz a szervezonek, hogy: He Jozsi, itt lakik a bacsikam ket utcara, benezek hozza, 10 perc es itt vagyok. Ez 1 perc kb. Megis mindjart mas a helyzet, mert tudjak hol vagy...
"a főszervező azt harsogta,hogyha véletlenül velem baleset,v.egyéb történik,akkor ő is bajba jutott volna"
Ebben mi a rágalmazás vagy a becsületsértés? Tisztában vagy egyáltalán a rágalmazás vagy a becsületsértés fogalmával?
"ugyan egyesületi esemény volt,de 18-on felül vagyok"
Mondjuk nem biztos, hogy 50 főnél pontosan tudja valaki minden egyes résztvevő születésnapját, életkorát, főleg ha a nagy többség 18 alatti. Ugyanakkor a szervezés miatt valóban felelős érted.
Maradj inkább nyugiban!
Ha te is jó néhány emberért lennél felelős és egy "elkóborolna", azt sem tudnád, hogy hol van, mi van vele, valószínűleg te is hasonlóképpen reagáltál volna.
És ennél ezerszer fontosabb dolga van a bíróságnak, mint ilyen piti s..rokkal foglalkozni.
Kérdező!
Az egyesületi kirándulás szervezője - vezetője felelős érted!!!! Akár 18 éves vagy, akár 70!
Ez addig tart, amíg haza nem megy mindegyikőtök.
Ha a kiránduláson bármi baj ér akár Téged, akár mást, elsőnek a szervezőt veszik elő.
Az már egy más kérdés, hogy károsultkénti közrehatásként vizsgálják a Te esetleges felelősségedet is.
Ezért a szervező kirohanása jogos volt bizony.
Az hogy megáll- e a rágalmazás, ahhoz tudni kéne pontosan, hogy mi hangzott el.
Mennyiben alkalmasak a becsület csorbítására az elhangzottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!