Közszférában van lehetőség 8 órás munkaidőből 6 órásba váltani? Nem GYED utàn.
Szerintem, nem nagyon.
A közszféra nagyon a szociban ragadt, még a rugalmas munkaidő is egyfajta privilégium.
Szerintem, inkább keress egy multis munkahelyet, ahol van rugalmas munkaidő.Jobb helyeken az asszisztensi pozíciók is már ilyenek.
Én is multinál vagyok, nem okoz gondot a gyerek oviba hordása, otthon maradni vele 1-1 napot, ha beteg.
A közszférában konkrét státuszok vannak. Nem úgy van mint a versenyszférában ahol akkor veszek fel embert, kötök vele határozott, határozatlan, részmunkaidős, vagy akármilyen szerződést.
A munkaidő 8 óra. Rugalmas munkaidőre viszont van példa.
Miért ne lehetne?
Minden csak a főnökökön, és a munkahely jellegzetességein múlik.
Tanároknál álláshirdetésben is sokszor az van kiírva, hogy félállásra keresnek embert.
Egy ismerősöm kormányhivatalban dolgozik. Amióta a maszek munkája megszaladt, kérvényezte, hogy 6 órában dolgozhasson. Megengedték neki.
Ismertem olyan kórházi asszisztenst, aki a kérdezőhöz hasonló okokból 7-14 óra között dolgozott - tehát heti 35 órában.
Orvosok között se szeri se száma a több helyen szerződéssel dolgozó embereknek. Nyilván ezek közül legföljebb egy lehet teljes állás, de lehet, hogy egyik sem.
Kérdezd meg a főnöködet, semmit se veszíthetsz vele!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!