Repülhet drón a kertemben?
Kertesház, kertváros, új szomszédok.
Fiatal lány vagyok, 2 órája hordozható hangfalról szólt zene és létrán fel-le mászva festegettem.
Mire kikapcsoltam a zenét, arra lettem figyelmes, hogy tőlem kb 8 méterre áll egy drón. Vagy 3 percig szemeztünk, majd odébb ment, állt kicsit, visszajött. Mérgemben bejöttem.
Van erre joga bárkinek, hogy konkrétan kukkoljon (mi más lehetett, ha ne az?) a saját kertemben?
Mi van, ha épp pucéran festek oszlopot, vagy épp az arany rögöket ásom el a bokor tövében?
11:
Pont ezt akartak volna megkérdezni tőle, amikor olvastam a válaszát. Valószínűleg aki olyan tanácsokat ad egy (vélhetően) tizenéves lánynak, hogy linux terminállal kapcsolódjon rá az őt zaklató drón kontrollerére, az csak azzal akar hencegni, hogy ő mekkora hekker, de valószínűleg egy frissen feltett Ununtu linuxszal is gondban van, és életében nem látott drónt közelről, nemhogy belépni nem tud rá. Nem kell többtízmillió dolláros hadi drón ahhoz, hogy nehéz legyen hozzáférést szerezni rá, egy 4000 Ft -os Raspberry Pi -re is lehetetlen belogolni annak, aki nem tudja a jelszót. Ráadásul a legtöbb drón nem is wifin kommunikál, hanem valamilyen saját RF csatornán, saját protokollon.
Szóval marad a csúzli, lepkeháló, felmosórongy, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!