Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen feltételei vannak a...

Milyen feltételei vannak a drónnal való reklámozásnak?

Figyelt kérdés

Pl Főtéren tömeg fölött a drónnal egy bannert lelógatva lebegni meg mozogni.

Drónozáshoz engedély gondolom kell, de ezen felül mi kellhet még? Gondolok itt ilyenkre, hogy "Közterületen való reklámozás" önkormányzati engedély stb...

2019. nov. 7. 14:32
 1/4 anonim ***** válasza:
51%
Orbán rendesen megnyirbálta a dróntörvényt mióta a birodalmát levideózták vele. Szerintem ha tehetné teljesen be is tiltaná a használatát az országban.
2019. nov. 7. 15:07
 2/4 anonim ***** válasza:

1: Ennyire túlzásokba ne essünk. Igen, lekamerázták a birodalmát, de anélkül is komolyan megszabályozták volna itthon is, ahogy a többi országban is. A probléma az, hogy észnélkül veszik az emberek a drónokat és nem bírni vele. Lásd a ferihegyes esetet.

Annyira nem vagyok képben a drónok képességeivel, így nem tudom melyik bírna el egy bannert. Szerintem azok, amik abba a súlykategóriába esnek, amikhez kell engedély. A többit meg a helyi önkormányzattól kérdezd meg, hogy nekik milyen rendeleteik vannak erre.

2019. nov. 11. 08:51
 3/4 anonim ***** válasza:

#2 Külföldön azért közel annyira sem szigorúak a drón törvények mint itt. Ezekben van valójában a jövő, a drónokban iszonyúan sok potenciál van, egy csomó munkát kiválthatnak majd a jövőben, akár az áruszállítás egy jelentős szegmensét is átemelhetik a drónokra, vagy éppen életet is menthetnek, pl embereket menthetnek ki nehezen megközelíthető helyekről. Vannak is erre már kísérletek.

Amúgy azért veszik olyan sokan, mert egy irtó jó dolog és ezt már mindenki tudja.:)

2019. nov. 13. 08:50
 4/4 anonim ***** válasza:

3: Jó, ennyire távoli jövőbe ne menjünk. USAban működni tudnak ezek, mert ott simán eltudsz repülni 4kmre is a drónoddal, ha olyan. Nem, hogy idehaza, de még EUban, Spanyolországban se tudja ezt a teljesítményt például egy belvárosban. Nézd meg Magyarósi Csaba videóját a Mavic Minivel.

Normálisan úgy kellene, mint az USAban, 250gramm felett külön biztosítás, úgymond különd rendszám és akkor az olyan eseteknél is, mint a Ferihegyes könnyebben elő tudod állítani őket.

2019. nov. 13. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!