Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem képesek sokan még...

Miért nem képesek sokan még az adott törvény ellenére sem elhinni, hogy a beleegyezési korhatár 14, illetve 12 év?

Figyelt kérdés

Sokszor keveredek összetűzésbe amiatt, hogy hiába mutatom a törvényt, hiába senki nem kerül börtönbe ha egy 14 évessel beleegyezve (!) szexel, akár ha az idősebbekik nem múlt el 18 akkor 12 évessel is, de sokan egyszerűen a fejemhez vágják hogy hülyeség és érvek helyett kígyót-békát kiabálnak rám, hogy hogyan lehetek ekkora barom, meg hogy börtönbe akarom őket juttatni. Kérdezem, ők miért nem hajlandóak elhinni hogy nem kerülnek börtönbe azok, akik 14 évesekkel szexelnek beleegyezéssel?

Kérlek azt az esetet ne vegyük számításba, amikor megtörténik az aktus, majd a fiatalabbik utólagosan letagadja és megerőszakolásnak állítja be az esetet. Ugyenezt az idősebbek is meg tudják csinálni, nem korhoz kötött dolog.

És igen, van egy olyan lyuk a rendszerben, hogy a 12 éves szexelhet a 17 évessel, egy év múlva 13 éves a 18 évessel nem, majd megint egy év múlva a 14 éves a 19 évessel igen.

Illetve kérlek titeket, hogy az efebofíliát ne mossátok össze a pedofíliával. A kettő különböző.

Ezzel támasztanám alá állításom, amennyiben a jogtárat hiteles forrásnak tekintjük:

,,198. § (1) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

[link]

2020. jún. 8. 13:22
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
34%

"10/12" (Ha így megfelel)

Érdekes, hogy alpárisággal akarod bizonygatni a saját képzelt intellektuális felsőbbségedet.

Igazad van, benéztem, valószínűleg a computeren nyomtam mellé egy billentyűvel. Akadj le a témáról.

"A kérdésre pedig a válasz."

Nem, ez nem válasz. Személyeskedsz, hogy így nincs eszed, úgy nincs eszed, de ezek szerint te nem vagy képes értelmezni egy egyszerű kérést.

"a teljes társadalom 80-90 százaléka műveletlen, tanulatlan, tájékozatlan bunkókból áll."

Ezt állítottad. Tettél egy állítást, amit nem vagy hajlandó alátámasztani, csak indulatosan fröcsögni.

STATISZTIKÁT hozz, ne a kis szíved véleményét.

"Vannak a világon nálad/nálatok sokkal, de sokkal, de sokkal, de sokkal (még százszor) okosabb, tanultabb, műveltebb emberek."

Ez így van, fel is nézek sokukra, szeretem a könyveiket :) Ez ugyanúgy igaz rád is, de örülök, hogy tettél egy a témához nem kapcsolódó kijelentést. Gondolom azt hitted, ez majd hitelesíti a láthatóan érzelmi alapú "érvelésed".

"Megtárgyalták a dolgot, figyelembe vettek évtizedes, vagy évszázados kutatásokat, teszteket, vizsgálatokat, eredményeket"

Na, mesélj! Tudod mit, hagyjuk a statisztikát, inkább erre volnék kíváncsi! Milyen évtizedes-évszázados kutatásokat? Mondasz egyet legalább? Olvastál egy ilyet legalább, hogy ilyen biztos hivatkozási alapnak használod őket?

Alá is tudod támasztani az állításaid, vagy csak szeretsz nagyot mondani?

Tanulság: nem lesz hiteles az érvelésed sem a személyeskedéstől, sem a nagyotmondástól, de még a tudományoskodó stílustól sem. Bedobhatsz pár szimpatikus szót, hogy "kutatás", meg "eredmény", az átlag tahó - akikről te statisztikát nem hozol - lehet, hogy hanyatt vágja magát ezt olvasva, de "az én fajtám", jelentsen ez bármit is, nem.

Egyébként érdekelne ez a megkülönböztetés is, hogy "én fajtám". Ezek szerint van "te fajtád" is. Mi lehet ez vajon? Nagyon vehemensen állsz ki a törvény mellett, szóval hadd ne tippelgessek.

2020. jún. 8. 14:08
 12/65 Sunshinedoll ***** válasza:
90%

Attól még, hogy valami legális nem jelenti egyáltalán azt, hogy etikus vagy erkölcsös vagy elfogadható. Anno a zsidók űzése meg a rabszolgaság is legális volt, alig mondható azonban társadalmilag elfogadhatónak.

Nagyon nagy különbség van aközött, hogy mi törvényes és mi erkölcsileg kifogásolhatatlan, és akinek az erkölcsrendszere a törvényt követi, annak biztos nagyon ízlik mások cipőjének a talpa.

2020. jún. 8. 14:14
 13/65 Sunshinedoll ***** válasza:
42%
#13 nekem van olyan diplomás ismerősöm, aki 20 évesen teát főzni se tudott, de nyilván diplomában mérik az intelligenciát cöhhh
2020. jún. 8. 14:16
 14/65 anonim ***** válasza:
92%
14, húszévesen még nehezen lehetett diplomája, ha csak nem volt egy zseni, aki egyszerre végzett el több osztályt elemi vagy középfokon. Gondoltam szólok. Ennyit sem tudtok, hogy hány évesen lehet leghamarabb valaki diplomás. Siralmas.
2020. jún. 8. 14:19
 15/65 anonim ***** válasza:
26%

16-os: ugyan nem a 14-es vagyok, de szemmel láthatóan nem vagy képes szöveget értelmezni.

A 14 -e ugyanis NEM azt állította, hogy az illetö 20 évesen diplomával rendelkezett, hanem AKKOR nem tudott teát sem fözni, idöközben meg már diplomás!

2020. jún. 8. 14:26
 16/65 anonim ***** válasza:
77%
Azért 14 évesek között is van nagy különbség, testileg is és lelkileg is. Aki azt írta hogy egy 18 év feletti mit akar egy épp csak 14 évessel, annak leírnám, hogy 19 voltam mikor összejöttem a párommal, aki akkor 14 volt és már nem én voltam neki az első. 28 éve vagyunk együtt.
2020. jún. 8. 14:26
 17/65 Sunshinedoll ***** válasza:
21%

Fredu és az intelligencia? Hahahah.

Miért is ne legyen a kokainfüggő, láncdohányos, gyerekmolesztálást támogató Freud, az intelligencia mértékegysége, aki szerint a leszbikusság mentális probléma és aki szerint a nők kellé apuci vagy férj kell, mert egyedül életképtelenek, ennek ellenére egy nővel se sikerült egészséges kapcsolatot kialakítania az élete során.

Freudnak semmi kapcsán nem volt igaza, amiről csak kinyilatkozott, az elmúlt 25-30 évben az akadémiai életben kb. senki nem tekinti releváns forrásnak.

Biztos az akadémiában mindenki műveletlen. Csak tenem.

2020. jún. 8. 14:28
 18/65 Sunshinedoll ***** válasza:
33%
Tru true, aki 20 évesen még nem tud teát főzni, de 21 évesen diplomát kap, az egyből átváltozik értelmiséggé és életképes felnőtté.
2020. jún. 8. 14:29
 19/65 anonim ***** válasza:
51%
17, akkor fogalmazzon egyértelműen. Meg ugye azt, hogy mit tudott húsz évesen, és mit tudott egyetem után, két különböző dolog. Nem is tudom, hogyan lehet összevetni.
2020. jún. 8. 14:30
 20/65 anonim ***** válasza:
85%

Ha megnézitek a mai 14 éveseket, a többségük igencsak elmegy 16-17 évesnek kinézetre, biológiailag kifejlett nö.

Másrészt a törvény szerint nem kötelezö egy 14 évessel 30+ évesnek szexelni, hanem 14 éves kortól lehet 18 év fölötti partnere. Mivel igen sok fiatal 14-16 éves kortól együtt van valakivel (barát/barátnö hajlamtól és nemtöl függöen), ezzel csak azt akarják kiküszöbölni, hogy emiatt valakit meghurcoljanak.

2020. jún. 8. 14:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!