Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A beleegyezési korhatár...

A beleegyezési korhatár pontosan mire vonatkozik?

Figyelt kérdés

A kérdés csak elméleti.

Tehát ha mondjuk egy 13 és 18 éves együtt van akkor melyik ponton válik törvénytelenné a kapcsolatuk?

Vehetjük a következő "állomásokat" példának: randi, csók, ruhás tapi, meztelen tapi, orál, szex.

És ha egy 12 és 17évesről van szó akkor jól értem, hogy engedélyezett a szex, azonban amint az idősebb fél betölti a 18-at illegális lesz, mindaddig amíg a másik fél a 14-et be nem tölti és akkor megint legális?

2016. szept. 8. 10:57
 1/2 PresidentEvil ***** válasza:

.

"Tehát ha mondjuk egy 13 és 18 éves együtt van akkor melyik ponton válik törvénytelenné a kapcsolatuk?"

Akkor válik törvénytelenné, ha "szexuális cselekményt" követnek el, ami "a közösülés és minden súlyosan szeméremsértő cselekmény, amely a nemi vágy felkeltésére, fenntartására vagy kielégítésére alkalmas, vagy arra irányul". Súlyosan szeméremsértő a cselekmény, ha az a társadalom tagjainak nemi vonatkozású erkölcsi érzését sérti.

A randi belefér, a csókot én nem tudom szeméremsértőnek nevezni, de hát nem én vezetem majd a tárgyalásodat, a tapi már a nemi vágy felkeltésére, fenntartására stb. szolgál, a többi meg egyértelmű.

"És ha egy 12 és 17évesről van szó akkor jól értem, hogy engedélyezett a szex, azonban amint az idősebb fél betölti a 18-at illegális lesz, mindaddig amíg a másik fél a 14-et be nem tölti és akkor megint legális?"

Így van.

2016. szept. 8. 12:47
 2/2 A kérdező kommentje:

"de hát nem én vezetem majd a tárgyalásodat"

Ha az ember kíváncsi mi történne ha belezuhanna egy fekete lyukba akkor bele is akar zuhanni?

Kíváncsiságból kérdeztem, anonim az oldal nem is lenne értelme hazudni, na meg ha érintett lennék az ügyvédemmel beszélnék...

2016. szept. 8. 13:02

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!