Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A vásárlási korlátozás nem...

A vásárlási korlátozás nem egyfajta diszkrimináció az idõsekkel szemben?

Figyelt kérdés
2020. jún. 4. 12:12
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Dehogynem. De vannak ennél súlyosabb dolgok is. Én azért fordultam az ombudsmanhoz, mert tűrhetetlen, hogy csak a gyerekek járhatnak óvodába. Talán én kevesebbet érek csak azért, mert 52 éves vagyok? Ez súlyos diszkrimináció!
2020. jún. 4. 12:14
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Miért a 65 alattiakkal szemben nem az?
2020. jún. 4. 12:16
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Én meg nem mehetek öregek otthonába 21 évesen!!!
2020. jún. 4. 12:22
 4/9 anonim ***** válasza:
42%
Nem. Óvintézkedésnek hívják, ami az emberek érdekében született. Tetszik vagy sem.
2020. jún. 4. 12:36
 5/9 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem az de pozitív diszkrimináció
2020. jún. 4. 12:41
 6/9 anonim ***** válasza:
62%
Diszkrimináció negatív megkülönböztetést jelent. Ez valóban megkülönböztetés, de sem negatív, sem pozitív. Pusztán az aktuális járványhelyzet miatt, ideiglenesen szükségesnek gondolt.
2020. jún. 4. 13:16
 7/9 anonim ***** válasza:
#6: A diszkrimináció megkülönböztetés. Olyan nincs hogy negatív meg pozitív. MINDIG két oldal van
2020. jún. 4. 15:04
 8/9 A kérdező kommentje:

1es es 3as foghattok kezet.

Tele van az orszag ilyenekkel mint ti.

1es te lemaradtal azon a szinten akkor is ha nem.így gondolod sajnálom.

Szánalom de ilyen az ha vki egesz nagy hallgatja az agymosast, onalloan.mar nem tud gondolkodni

2020. jún. 4. 18:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha úgy nézzük, a fiatalok részére is az, hisz pl. a fiatalabbak egész héten dolgoznak, nyilván hétvégén nem fognak azért korán kelni, vagy nem akarnának, hogy még eljussanak 9-ig a boltba, mert ugye délig van nyitvatartás, vagy vasárnap még addig sem, 9 után már nem mehetnek, vagy pl. piacra.

De nyilván az intézkedés célja nem ez volt. Hanem, hogy minél kisebb fertőzéskockázatnak legyenek kitéve az idősek. Csak onnantól fogva, hogy mindenki mehet mindenhová, fiatalok az idősekhez látogatni, összejövetelre, illetve kávéházba, étterembe, strandokra nem vonatkozik az idősáv és bizony oda is járnak idősek, fiatalok egyaránt, így nem látom értelmét neki. Meg nagyon sok időst egyáltalán nem érdekel, hogy vannak ott fiatalok vagy sem, ők maguknak is elegük van már az idősávból.

2020. jún. 9. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!