Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Belemenjek a perbe?(Baleset,Ká...

Belemenjek a perbe?(Baleset,Kártérítés)

Figyelt kérdés

Helyzet: Elütöttek, bokám tört, testem nagy része zúzódott, ez 2 éve volt, azóta is szokott fájni, nem tudok úgy állni, talpalni, ez hátráltat a munkámban ami 100%-ig álló fizikai munka hosszú műszakokkal.

Engem felkeresett egy ügyvéd a baleset után pár hónappal és belementem ebbe az egész kártérítés igénylésbe ( elnézést a fogalmazásomért, nem ilyen körökben mozgok). Eltelt 1 év, a biztosító felajánlott egy összeget amit az ügyvédem megtámadott(ez volt 2 hete kb.), és ma hívott az ügyvéd, hogy elutasítják ezt és nem adnak többet ennél az összegnél, ezért pert akar inditani, azt mondta, hogy jó esélyekkel, és igazából az volt a lényeg, hogy én ezen már nem tudok bukni. Itt jön a kérdésem oka, én félek mindenféle ilyen politikai témától, mert nekem az a tapasztalatom, hogy korrupció van, igazságtalanság, szóval parázok az ilyen helyzetektől.

A megállapodásban amit kötöttünk az volt, hogy miután sikeres volt a kártérítés igénylése, az ügyvédi iroda kap 20%-ot a többi az enyém.

Végül amikor kérdeztem azt mondta ez a per, azzal járna hogy nekem 1 vagy max 2 alkalommal kéne mennem a bíróságra, ahol el kell mondanom a történteket, a telefonban azt mondtam erre a perre, hogy oké,legyen, menjen. Most így utólag azért kicsit ideges vagyok, hogy ne "szopjam be".

Lehet paranoiás vagyok és túlgondolom.

Te mit tennél ilyen helyzetben?

2020. máj. 20. 14:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Csinald vegig ha igazad van es ne a karterites lebegjen a szemed elott ... az csak a velejaroja.
2020. máj. 20. 14:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy kemenykedik a biztosito (ez a dolguk) ... a birosagon csak az igazra kivancsiak. Elmondod mi tortent szerinted ... a tobbi a biro dolga es az ugyvedede. Menj csak el, foleg ha igazad van.
2020. máj. 20. 14:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Azert azt a birosagon el kell majd mondanod, hogy miert tartottad elfogadhatatlannak a biztosito ajanlatat, de errol az ugyved majd kiokosit.
2020. máj. 20. 14:28
 4/9 A kérdező kommentje:

A koronavírus miatt elmaradt az orvosi vizsgálatom és papírok alapján állapították meg az én egészségkárosodásom, és a "munkavégzési hátrányom" ezek ilyen 10-en valahány százalékok voltak. Meg a papírokon nem volt rajta minden amit élőben megtudok mutatni, pl, hogy a bal combomon a zúzódások miatt egy nagy lógó izom van, konkrétan 3 liter vér ömlött ki a combizmomon létrejött vérömleny miatt és ennek nyoma van. A bokám érintése érzékeny, 10 percnél ha tovább állok egy helyben elkezd fájni és mozgatnom kell folyamatosan. Szakácsként sokszor 1-2-3 órát egy helyben kell állnom és ott ez igencsak kellemetlen, a nap többi részében(12 órázok) ugyancsak állok, főzök,tálalok,megyek mint a bolond ha úgy tetszik.

Az ügyvéd szerint az összeg amit ajánlottak nagyon aránytalan az én sérüléseimhez képest, és ahhoz képest, hogy valószínűleg nem tudom sokáig folytatni a szakmám amit szeretek, nézhetek majd valami ülőmunkát, örülök ha 30 éves koromig kihúzom a vendéglátásban.

Én nem vagyok nagyravágyó, de 3hónapig az is fájt ha megmozdultam, fél óra volt mire kimentem a wc-re mert úgy fájt mindenem. Lelkileg szét voltam esve legalább fél évig. 1 év után tudtam úgy sétálni hogy ne sántítsak, és a fájdalom meg a következmények megmaradnak örökre.

Így amikor ide jutottam, úgy éreztem ez egy olyan lehetőség ami némileg megkönnyíti az életem egy részét,pl tudok venni egy autót vagy befektethetem vagy csak félrerakom és gyűjtök mellé, hogy vehessek házat, ki ne élne ilyen lehetőséggel?

2020. máj. 20. 14:41
 5/9 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Írd meg mennyit ajánlottak, megmondom, hogy érdemes-e perelned.

Olyan a szerződésed, hogy ha pert vesztenél, akkor fizeti az ügyvéded a pernyertes fél ügyvédi díját (ami simán lehet 5 millió Ft + ÁFA, 100 óra, óránként 50 ezer Ft + ÁFA), ha nyer, akkor kéri sikerdíjként a 20%-ot?

Vagy pedig olyan csak, hogy neki akkor kell csak fizetned, ha nyersz, akkor pedig 20%-ot. Arról pedig nincs szó benne, hogy ha vesztenél, akkor ki fizeti a pernyertes fél ügyvédi díját. Ez tartom valószínűbbnek...Persze ez esetben is kockáztat az ügyvéd egy kicsit, hogy úgy 10-20 óra munkájából nem lesz neki profit, de te jóval többet.

2020. máj. 20. 15:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem tudsz perelni. Az ügyvédet meg dobd ki. Ha az ügyvéd keres fel és nem te az ügyvédet ha szükséged van az már régen rossz. Azt jelenti, hogy nincs ügyfele, nem ért hozzá, nem mennek hozzá.

A biztosításba fixen le van szögezve mennyit kell fizetniük. Ha annyit fizetnek amennyi a szerződésben szerepel akkor nem tudsz mit tenni. Ha szerződést szegtek akkor perre mehetsz, de a perbe úgyse megy bele a biztosító társaság, ilyen esetben kifizetik a szerződésben álló összeget.

Úgyhogy ne menj perre, mert többet fogsz bukni és még te fogsz fizetni.

2020. máj. 20. 18:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Meg egyáltalán hogy talált meg az ügyvéd? Egy kicsit fura ez nekem.
2020. máj. 20. 18:51
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát figyelj, volt egy közvetítői eljárás, így a sofőr aki elütött ő kifizette nekem a félbehajlott biciklimet,a kettészakadt cipőmet a száz tonnányi gyógyszert meg ilyen cuccokat, és én így elvoltam, készültem az SzKTV-re azt közbe csörgött a teló, hogy kártéritést igényelhetek, és akkor mondom jólvan. Így jutottam ide.
2020. máj. 20. 19:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Most nem értem, hogy kitől igényelhetsz kártérítést? A sofőrtől aki elütött? Vagy van egy balesetbizotísásod valamelyik cégnél?
2020. máj. 20. 19:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!