Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy tehetek feljelentést egy...

Hogy tehetek feljelentést egy internetes csaló ellen?

Figyelt kérdés

A történet nem egyedi. Jelentkezett valaki a bazárra feltett eszközömre külföldről, majd kaptam egy kamu emailt, hogy a pénz csak akkor kapom meg, ha igazolom, hogy feladtam az eszközt. Szerencsére nem dőltem be neki.

A [link] oldalt felhasználva megtudtam az IP címét. Legálisan jártam el ? Tehetek ez alapján feljelentést? Milyen eredményre számíthatok ?

Az eredmény szerint román az illető és nem használt tort.

Pusztán azt szeretném, hogy a jövőben ne verjen átt másokat.

A válaszokat előre is köszönöm.

2020. ápr. 27. 13:51
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

"Jelentkezett valaki a bazárra feltett eszközömre külföldről, majd kaptam egy kamu emailt, hogy a pénz csak akkor kapom meg, ha igazolom, hogy feladtam az eszközt."

A gyengébbek kedvéért elmondom,hogy igen, én vagyok az eladó :)

Habár nem dőltem be, az illető egy nem létező bank nevében küldött nekem email ami arra kér, hogy küldjem el az elektronikus eszközt.

Ez legális lenne ?

Hasonló továbbá a helyzet, ha valaki elhelyez egy csapdát a házad elé, vagy szöget rak az autód kereke alá, hogy aztán ráhajts. Ha nem veszed észre nem tehetsz feljelentést ?

2020. ápr. 27. 16:25
 12/15 A kérdező kommentje:
*vagyis pont, hogyha észreveszed.
2020. ápr. 27. 16:27
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Jelen esetben nem történt olyan, amiért feljelenthetnéd, hiszen nem vert át. Nem tilos olyan e-mailt küldeni, amiben az áll, hogy nem fizet, amíg nem kapja meg a dolgot, jogotok van ilyen feltételekben is megállapodni.
2020. ápr. 28. 10:00
 14/15 A kérdező kommentje:

Tehát csalással lehet próbálkozni, az csak onnantól bűncselekmény ha valaki be is dől a csalásnak. Ezt mondod.

És nyilvánvaló, hogy csalásról van szó mert az ilyen feltételekben való megállapodásnak nem az a módja, hogy nem létező banktól kapok emailt.

Nem szeretném tovább önmagam ismételni.

2020. ápr. 28. 11:22
 15/15 anonim ***** válasza:
Feljelenti
2020. máj. 12. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!