Hogy tehetek feljelentést egy internetes csaló ellen?
A történet nem egyedi. Jelentkezett valaki a bazárra feltett eszközömre külföldről, majd kaptam egy kamu emailt, hogy a pénz csak akkor kapom meg, ha igazolom, hogy feladtam az eszközt. Szerencsére nem dőltem be neki.
A [link] oldalt felhasználva megtudtam az IP címét. Legálisan jártam el ? Tehetek ez alapján feljelentést? Milyen eredményre számíthatok ?
Az eredmény szerint román az illető és nem használt tort.
Pusztán azt szeretném, hogy a jövőben ne verjen átt másokat.
A válaszokat előre is köszönöm.
"Jelentkezett valaki a bazárra feltett eszközömre külföldről, majd kaptam egy kamu emailt, hogy a pénz csak akkor kapom meg, ha igazolom, hogy feladtam az eszközt."
A gyengébbek kedvéért elmondom,hogy igen, én vagyok az eladó :)
Habár nem dőltem be, az illető egy nem létező bank nevében küldött nekem email ami arra kér, hogy küldjem el az elektronikus eszközt.
Ez legális lenne ?
Hasonló továbbá a helyzet, ha valaki elhelyez egy csapdát a házad elé, vagy szöget rak az autód kereke alá, hogy aztán ráhajts. Ha nem veszed észre nem tehetsz feljelentést ?
Tehát csalással lehet próbálkozni, az csak onnantól bűncselekmény ha valaki be is dől a csalásnak. Ezt mondod.
És nyilvánvaló, hogy csalásról van szó mert az ilyen feltételekben való megállapodásnak nem az a módja, hogy nem létező banktól kapok emailt.
Nem szeretném tovább önmagam ismételni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!