Elutazhatok most a páromhoz, akivel már nem találkoztam 1,5 hónapja?
A veszélyhelyzet kezdete óta 1x mentem el itthonról, vásárolni. A párom Budapesti, én pedig 200km-re lakom tőle jelenleg, azóta nem találkoztunk, mert egyikünk se akar tömegközlekedni, vagy oscarozni. Autóval felmehetek hozzá 1 hétre, és vissza jöhetek, amennyiben nem használok tömegközelekdést, és sehova máshova nem megyek, úgy, hogy a sofőröm nem egy háztartásban lakik velem? Illetve ha lehet, akkor a sofőrnek egy háztartásban kell lennie velem?
Ellenőrzik ezt valahogyan?
Én szeretném felelősségteljesen kezelni az egészet, ezért nem megyek el sehova. Csak nem tudom, meddig tart ez az egész. Mert ha 1 évig, akkor az azért elég sok. Pár hónapot kibírok egyébként, nem hisztizek vagy ilyesmi. Csak természetes, hogy látni szeretném.
Viszont azt nem értem, hogy ezzel én hogyan ártanék másnak, ha pl háztól házig visznek, és a párom is otthonról dolgozik, ő se jár el sehova.
Megbüntethetnek akkor azért, ha felmegyek, és azzal indokolom meg, hogy tartózkodási helyet változtatok éppen?
Milyen hasonló gondolkozás? Szerinted miért nem mentem fel eddig?
Összesen 1x mentem ki vásárolni amióta ez az egész tart, azóta itthon ülök, és nem is szeretnék olyan lenni, aki hátráltatja ezt az egészet.
De logikailag, azzal miért ártok, ha háztól házig megyek? Olyan személyhez, aki szintén nem jár kint.
Szerintem ez magánügy, de azért, mert ő ott dolgozik, én meg itt tanulok még, most fogok államvizsgázni, és a nyáron fogunk összeköltözni, már ha a vírus engedi...
Én eredetileg is ezen a településen éltem, ő meg ott. Interneten ismerkedtünk meg. És azért nem mentem fel az, mert itt van rám szükség jelenleg, nincs munkám, és nem akarom, hogy ő tartson el. Egyéb kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!