Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi van akkor ha valószínűleg...

Mi van akkor ha valószínűleg találkoztam egy eljárásban lévővel és én is érintett voltam az ügyben?

Figyelt kérdés

Kb 4-5 évvel ezelőtt olcsón akartam bérletet venni, bp-n, mert akkor sem jöttem ki jól anyagilag és a neten keresgélés után találtam egy fórumon egy srácot, aki állítása szerint a munkahelyéről kapott bérletet akarta eladni, mert bringával járt.

Havi 1x futottunk össze, egy-két percre amíg lebonyolítottuk a cserét aztán rohant mindkettőnk az útjára. ez kb 5-6 alkalommal történt majd többet nem kellett és nem kerestem többé de ő sem hívott.

Ügy lett belőle kb egy év múlva mert kiderült hogy a bérlet amiket nekem adott hamisak voltak, megtalált engem is a rendőrség és mivel természetesen nem tudtam a dologról (szóba sem álltam volna vele ha ezt tudom), azt mondták hogy csak tanúként leszek beidézve (egy a sok közül) és ellenem nem indul eljárás, csak ő ellene fognak csalás és okirathamisítás miatt.

Egy hete - jó 3 év után - megérkezett egy papír a markó utcából hogy az ellene kitűzött elsőfokú tárgyaláson tanúként jelenjek meg.

Aztán eszembe jutott hogy valamikor néhány hete vagy talán hónapja az utcán szembejött velem egy srác. Én bambán mentem, fáziskésés, észrevettem, tudtam hogy valahonnan ismerős és hátrafordultam, mire ő is, de erre zavarba jöttem és mentem tovább. De akkor nem ugrott be hogy ki lehet csak tudtam hogy találkoztam már vele (hirtelen azt hittem hogy egy korábbi munkámból kiolyólag találkotam vele)

Most egy kicsit meg vagyok ijedve, mert lehet hogy ő volt az és ő megismert én pedig nem. Ezt jelentenem kellett volna a rendőrségnek hogy lehet összefutottam vele az utcán (mondjuk ha hirtelen tudom hogy biztosan ő jól megmondtam volna neki a magamét)? Vagy elég ha csak a bíróságon említem ezt meg (egyáltalán lehet e ennek köze ahhoz hogy behívtak tanúnak vagy minden érintettet behívják?)?

Gondolom, mivel már régesrég megindult ellene a hivatalos intézkedés, ezért ez onnantól kezdve a hatóság hatásköre? (mert az egyértelmű ha csak körözött személy lenne akkor most joggal lennék beszarva)

Vagy jobb lenne hogy ha ezt mihamarabb jelezném a rendőrségnek a félreértések elkerülése végett?

(btk, büntetőeljárásjogot menéztem a hatályost, semmi infó nincs ilyenkor mi a teendő)

Köszi a válaszokat.

2015. szept. 14. 15:48
 1/5 anonim ***** válasza:

"Ezt jelentenem kellett volna a rendőrségnek hogy lehet összefutottam vele az utcán"

Ugyan már, simán le is tagadhatod, ő pedig állíthatja. És akkor mi van? Bizonyítani sem tudja senki.

Az is megtörténhetne, hogy egy utcában laktok, és rendszeresen látjátok egymást. Ha a tanúk befolyásolása felmerülne az ő esetében, akkor őt előzetes letartóztatásba helyezhetnék.

Én nem számolnék be róla, azt mondod, nem is 100%, hogy ő volt. Mellékes körülmény, te pedig nem leszel gyanúsított se ekkor, se akkor.

2015. szept. 14. 15:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, neked nem kötelességed ezzel foglalkozni ebben az esetben.

Tanú vagy, ennyi.

2015. szept. 14. 16:04
 3/5 anonim válasza:
Ha nem 100%,akkor ne említsd meg,mert lehet hogy az baj lesz
2015. szept. 14. 16:12
 4/5 A kérdező kommentje:

hát... jó. kicsit most megnyugostam. végülis ha ő is volt az akkor sem voltam vele egyáltalán kapcsolatba szaal nincs is miért aggódnom :) csak inkább kellemetlen szituba nem akarok kerülni ennyi.

a francnak se hiányzik bonyodalom

2015. szept. 14. 17:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem értem a problémád. Láttad őt út közben, és?

Semmilyen következménye se lesz, akár megemlíted, akár nem. Sőt a bírót fogja legkevésbé érdekelni egy ilyen jelentéktelen dolog.

Azért mégse egy baltásgyilkosról van szó, hogy el legyen rendelve az előzetes letartóztatása.

2015. szept. 14. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!