Az ilyet ugye fel lehet jelenteni rendőrségen?
Rendőrség. Fenyegető e-maileket bemutattod, elmondod, hogy a személyes adataidat megosztja, stb.
De nem árt majd egy nagyon erős formázás a gépen, valószínűleg keylogger áldozata lettél valamelyik ismerősd által.
Kamu kérdés. Te meg nem 16 éves vagy.
És egy telefont nem lehet hard resetelni csak úgy.
Ahhoz előszöt imei-vel be kell regelni, aztán a telón hitelesíteni.
De még úgy is csak lezárni tudod.
A telód egy hiba miatt is törölheti magát.
Ha tényleg használnád a gmailt, tudnád hogy még az új helyekről, bejelentkezésekről is értesítést küld.
Én egy ismeretlen eszközön a telóm nélkül nem tudok bejelentkezni.
És ez az alap beállítás.
Vagyis kamu.
Utolsó, ezen a gmail fiókon semmi védelem nem volt, csupán egy jelszó, amit ha megszereznek, akkor belépnek. Lehet beállítani egy dupla biztonságot, hogy engedélyezni kelljen a telefonon (jóváhagyni) a bejelentkezést, de ezen a fiókon nem volt ilyen beállítva. Ráadásul amikor ezt történt, akkor a telefon nem volt nálam, és nem is neteztem. Ha meg nem vagyok net közelben, akkor mégis honnan kapnám meg az e-mailt, hogy valaki belépett?
Amúgy meg ha továbbra se hiszi el senki, hogy google-ön keresztül lehet telefont törölni, annak itt van ez: [link]
Simán belépett valaki a védetlen google fiókba, zárolta a telefonomat, mivel nem reagált semmire a telefon (csak annyi volt a kijelzőn, hogy készülékkezelő által zárolva + egy sértő üzenet), ezért kikapcsoltam, pár perc múlva bekapcsoltam (gondolva, hogy ez megoldja a hibát), aztán szépen bekapcsolt, bejött a home screen, semmire se nyomtam rá, hanem magától gondolt egyet a telefon, és hard resetelődött... Egyébként a tegnapi instagram üzenetben azzal fenyegetőztek, hogy teljesen el fognap takarítani a netről, azaz elintézik, hogy sehol se legyek fenn. Szóval ez már durva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!