Elhagytam az irataimat tényleg le kell jelenteni a
rendőrségen? Mert most nem állok jol anyagilag!
Figyelt kérdés
2018. júl. 10. 16:07
1/10 anonim válasza:
Ha majd jól állsz, akkor vegyél helyesírási szótárt is. Amúgy meg nem kell, de újat csináltatni kell.
2018. júl. 10. 16:13
2/10 anonim válasza:
A rendőrségre ingyen is elmehetsz, sőt utána sem kell fizetned, majd csak az irataid pótlásáért. Viszont ha visszaélnek az irataiddal, akkor komoly bajba kerülhetsz miatta, ha nem jelentetted le a rendőrségen.
2018. júl. 10. 16:14
3/10 A kérdező kommentje:
sajnálom de azért kérdem mivel édesanyám 2 hete halt meg és a temetést intézem csak az ismerősöm mondta hogy jelentsem azért le a rendőrségen adig míg nem tudom meg csinálni mert ha véletlenül leigazolnának nincs mivel igazolni magam akor be is vihetnek
2018. júl. 10. 16:17
4/10 anonim válasza:
Egyrészt azért is amit te mondasz másrészt meg az adat visszaélés miatt kellene bejelenteni. Semmibe nem fáj csak elejét veszed vele a bajoknak.
2018. júl. 10. 16:23
5/10 anonim válasza:
Illetve utána okmányirodából kérj egy ideiglenes személyit. De a rendőrségre mindenképpen menj el.
Egyébként részvétünk az édesanyád miatt :(
2018. júl. 10. 16:37
6/10 anonim válasza:
A te esetedben azt a gyakorlati problémát érdemes figyelembe venni, hogy ügyeket intézel. Ezek legtöbbjéhez igazolnod kell magad. Ha nincs mivel, nem intézik az ügyedet. Ami csak neked kellemetlen.
2018. júl. 10. 16:54
7/10 anonim válasza:
Gondolom majd ha felvesznek a nevedre 40-50 milliót és "eltűnsz" vele és majd rajtad kérik számon, akkor könnyebb lesz majd magyarázkodni, hogydehátnemisénvoltam.
2018. júl. 10. 16:54
8/10 anonim válasza:
Jrtram így, figyelj. A rendőrségre csak akkor kell menned ha ellopták! Van egy olyan, (nagyon kevesen tudják) hogy "egyéni méltányossági kérelem". Ebben leírod a hivatal-vezetőnek hogy nincs pénzed, tekintsenek el a fizetéstől. Persze kicsit hosszabban és finomabban! Itt Pécsen az irodista nézett egy nagyot amikor megkértem hogy továbbítsa a hivatalvezetőnek elbírálásra, de nem szólt semmit. Amíg elbírálás alatt volt, lefényképezett, és elkezdte megcsinálni amit kell.(Tudta a választ a kérelemre)
2018. júl. 10. 16:55
9/10 anonim válasza:
Lopás v. kirablás esetében a személyi igazolvány és a lakcímkártya pótlása illetékmentes, a többi (esetleg szükséges) igazolvány pótlása sajnos ebben az esetben is illetékköteles.
Sokan, akik nem tudják hol hagyták el, ezt úgy oldják meg, hogy bemennek a rendőrségre és jelentik, hogy utaztak a 6-os villamoson, vagy a 7-es buszon, és amikor leszálltak vették észre, hogy nincsenek meg. Ezzel a bejelentési kötelezettségüknek is eleget tettek, plusz kapnak egy jegyzőkönyvet, amivel a kormányhivatalban ingyen kapják meg ezt a két igazolványt.
Vidékiek ugyanezt "eljátszhatják", csak ők piacnapot mondjanak be és hogy a piacozás után otthon vették észre.
2018. júl. 11. 08:31
10/10 anonim válasza:
#8 vagyok, #9-el vitáznék!
Te épp a hatóság félrevezetésére bujtod fel, nagy nyilvánosság előtt! Talán nem kellene!
Ha nyílt lapokkal játszik, akkor (mivel ez igen ritka) emlékezni fognak rá, és legközelebb is jók lesznek az esélyei!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!