Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Próbaidősként fellehet mondani...

Próbaidősként fellehet mondani egy dolgozónak táppénz alatt, vagy amég a táppénzen van nem küldhetik el?

Figyelt kérdés

Ha már így jártak el a jelenlegi helyzetben nézném saját magam is és amég tényleg beteg vagyok nem szüntetném meg a táppénem.

Egy milliárdos vállalattól beszélünk az tette ezt meg ebben a helyzetben. Úgy nem hiába lett a dolgozók után fizetett teher csökkentve.

2020. márc. 21. 08:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Fel.
2020. márc. 21. 09:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Indokolni sem kell a felmondást.
2020. márc. 21. 09:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Próbaidő alatt indoklás nélkül felmondhat akármilyen esetben , nem számít hogy táppénzen vagy szülés miatt nem tudsz dolgozni.
2020. márc. 21. 09:22
 4/7 A kérdező kommentje:

Akkor nagyon remélem, akik ezt kihasználva felmondanak a dolgozóknak, azoktól el veszi az állam a támogatást amit kaptak a cégek.

Hisz azt azért kapták,hogy próbálják a dolgozót megtartani. Korona vírus gyanús vagyok, gyorséttermi munkásként, így nem mehettem be dolgozni!

És így küldtek el.

Csak előre mc donals

2020. márc. 21. 09:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem bántásból (mert tényleg sajnállak, hogy így jártál ebben a nehéz helyzetben) de mindig is így volt. Koronavírus előtt is így volt. Próbaidő lényege, hogy minden indoklás nélkül elküldhet a munkaadó vagy befejezheti a munkát a munkavállaló. Nem kell megmagyarázni, megindokolni egyik félnek sem, hogy miért nem kell menni ( vagy miért nem megy) többé dolgozni. Támogatást meg csakis azok után kapják akik az alkalmazottjuk, ezt viszont igazolniuk kell. Utánad, hogy elküldtek nem fogják igényelni a támogatást, mert nem is fog járni.
2020. márc. 21. 09:28
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem érted amit írtam utolsó. :( A kormány azért nyújtott segítséget nekik, hogy a dolgozókat segítsék ezzel, hátha így kevesebb cég mond fel a munkásainak.

Aki egy tényleg beteg embernek ebben a szituban felmond az nem ember...

Hisz direkt támogatást kapnak, és az ilyen nem is érdemli meg.

Milliárdos vállalatról beszünk nem egy pár fős személyi vállalatról, aki tényleg nem bírná végig vinni a nehéz időket a dolgozói elküldése nélkül.

2020. márc. 21. 09:46
 7/7 anonim ***** válasza:
71%

Pontosan értem mit írtál.

A kormány támogatja a munkaadókat ha nem vagy minimális embert küldenek el.

De ez nem jelenti azt, hogy nem küldhet el senkit. A cégek a kieső gyártási hasznot úgy oldják meg, hogy nem küldik el azokat a dolgozókat akik több éve dolgoznak. De mivel anyagilag most a cégek sincsenek toppon, így azzal segít a régi dolgozokón, hogy elküldi a próbaidős dolgozókat. Az ő általuk befizetett költségek már nem lesznek, így a többi dolgozó az állami segítség mellett nyugodtabbak lehetnek.

Próbaidős voltál, te mint írtam sajnálom, de így jártál. Nem kell megindokolniuk miért küldtek el, így nem panaszkodhatsz sehol sem, hogy a vírus miatt tettek lapátra.

2020. márc. 21. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!