2004. 05. 04. -én született a fiam és 2021 februárban el akar albérletbe költözni. Ausztriában élünk, szeptemberben kezd egy szakmai iskolát. Mert egy tanulói állást kapott és ahhoz tartozik ez az iskola. Jogilag elköltözhet otthonról?
Itt akkor nem az a gond, hogy a gyerek még nincs 18 éves, hanem hogy nem neveltétek meg idöben.
Másrészt ha ennyire züllött, akkor kifejezetten jót tesz neki, ha a saját börére mennek a hülyeségek, nem a szülök állnak ki helyette.
"jót tesz neki, ha a saját börére mennek a hülyeségek, nem a szülök állnak ki helyette."
Ebben igazad van! Csakhogy míg be nem tölti a 18-at, addig ha 1000 km-re van a szülőktől, akkor is a szülők a felelősek érte! ... kivéve, ha iskolában van és iskolaidőben, mert akkor az iskola felügyelete alatt van és ők felelnek a tetteiért.
Igen egészen addig így van ez,amíg valaki be nem töltötte a 14.életévet itt Ausztriában,ugyanis addig iskola köteles
és utána már kitehetik az iskolából is
nagyon sokszor leültem és beszéltem vele,mindig az volt a vége,hogy több hülyeséget nem csinál
de mindig jött a következő
a legnagyobb probléma,hogy nem kapott ki,csak nagyon nagyon ritkán
lehet jól elvertem volna,akkor nem szarta volna le,amit mondok neki
igen elvileg ha engedélyt adok rá,akkor elköltözhet már jövőre is akár 17 éves kora előtt
csak ugye ez is probléma,amíg nem nagy korú,addig rajtam a felelősség ha hülyeséget csinál
ezért nem tudom,hogy mi legyen
Mindig mindennek volt következménye,amikor valamit csinált, és nem az volt, hogy minden ment tovább
igen tudom, hogy van a megbeszéljük és a kikap között lehetőség.
Viszont nem a kérdésre kaptam választ, hanem ismét próbál valaki okos lenni, hogy mit miért és hogyan kell csinálni.
Nem ő az első gyerek és rajta kívül van még gyerekem, akikkel nincs probléma és nem csinálnak ilyen dolgokat.
Tudom, hogy vele hol rontottam el,
Sok mindent megengedtem, mert nem gondoltam arra, hogy ilyen következményei lesznek
Pont ezért, mivel nem az első gyerek.
Tehát ha valaki tud a kérdésre válaszoljon legyen szíves, ha erre nem tud, akkor feleslegesen nem kell kommentálni, nagyon köszönöm.
De a korábbi kommentben már írtam, hogy gyakorlatilag kaptam választ a kérdésre,hivatalos jogi úton is a tegnapi nap folyamán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!