Anyám intézetbe akar adni. Választhatok nevelőotthont, vagy attól függően helyeznek el, hogy hova járok iskolába, hol laktam addig?
Érdekelne még, hogy ott van-e valamilyen rendszer, pl. "takarodó", kötelező napirend az iskolába járáson kívül, zsebpénz, vagy hogy meddig maradhatunk kint, hétvégén el lehet-e menni, stb; vagy ilyesmiről ne is álmodozzak?
15/L
Miert akar intezetbe rakni?
En ott biztos nem birnam...nem tudsz esetleg nagyszulokhoz menni?
Gondolom nyomós oka van anyudnak,hogy intézetbe akar 15 évesen rakni.....
Eleinte biztosan nehéz lesz...A többi tini biztos piszkálni is fog....
Persze van "kimenö",meg zsebpénz is.A többit neked teszik félre nagykorúságig egy kontóra.2 ismerösöm is intézetben nött fel.....
Nem tervezett gyerek vagyok, mindig apu nevelt, anyu számára csak teher voltam/vagyok, s már régebben is le akart mondani rólam.
Epilepsziásan születtem, "drága" a gyógyszer, havonta járok vizsgálatokra, amikhez kell a szülői beleegyezés, nem is tanulok rosszul, ösztöndíjas vagyok, ami viszont azzal jár, hogy a szüleimnek havonta 2x be kell(ett) menni a sulimba, hogy értesüljenek a legújabb eredményeimről... Mivel apu nem rég elhunyt, mimden ilyesmi anyámra maradt, de ez neki túl macerás, ezért úgy döntött, inkább bead egy otthonba, s akkor legalább zavartalanul élhetik az életüket az újdonsült szeretőjével... Röviden ennyi.
Jaj, szegénykém. Ez szörnyű. Részvétem. :'(
Nagyszüleid nincsenek, akik tudnának vigyázni rád?
7 Anyám borogass...megérkezett a troll.
Nem tudsz vele megegyezni, hogy mehess inkább kollégiumba? Az intézetben tönkre fogsz menni. Onnan senki se kerül ki sérülésmentesen. Nekem is sok ismerősöm nőtt fel intézetbe. Az egyik teljesen egészségesen született, de fogyatékos lett az alultápláltság miatt. Ennyit az állami gondozásról.
Biztos, hogy nincs senki rokon, akihez mehetnél? :s
Vagy ismerős, aki befogadna, ha dolgozol is mellette, vagy segítesz nekik, vagy mit tudom én...
Minket is kidobott anyukánk anno, de szerencsére mi tudtunk apuhoz menni, és ő nevelt fel minket - a mai napig hozzá fordulunk, ha bármi van. Sajnálom, hogy neked ennyire szörnyű a helyzeted. :(
28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!