Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Sért valami szabályt, hogy a...

Sért valami szabályt, hogy a buszsofőr széljobb zenéket hallgat?

Figyelt kérdés

Tegyük fel buszsofőr lennék, ami sanszos, hogy eljön, én K*rpátiát vagy TE-t vagy R*MER-t hallgatnék , nem zavaróan hangosan , csak úgy mint szokás a rádiót.

Nyugalom , ez csak egy fikció, én egyébként grofo-brutalt meg Győzikét hallgatok mielőtt bárki jelentene.

2020. márc. 12. 20:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
#1, hát ahhoz képest a környéki járatok 80%-n, amin utazom vagy zene/rádió megy vagy telefonál a sofőr
2020. márc. 13. 13:40
 12/18 robi1980 ***** válasza:
75%

Vannak olyan zenék, amelyek borítóin figyelemfelhívás is van, hogy: "Vigyázat - Szókimondó szövegek". Az MTV-n pl. rengeteg RnB klip is cenzúrázva megy, pedig "alapból" nem is igazán durva a szöveg. (Pl. 50 Cent P.i.m.p számában a motherf***er van/volt lenémítva).

Arra akarok csak kilyukadni, hogy nem is kimondottan csak a szélsőjobbos zenékre gondolva, de bizonyosan nem hallgathatsz "akármit"!! Ez tuti. Eleve csak abból kiindulva, hogy gyerekek is utaznak a buszon általában.

Ha direkt provokatív módon szeretnéd tenni a sofőrként a zenehallgatást, akkor meg ebből előbb-utóbb valamilyen szinten problémáid lesznek.

(Nem hiszem, hogy nincs a kedvelt zenéid közt olyan, amit bátran bárki hallatára lejátszhatsz. Minek csinálni a "fesztivált"?)

2020. márc. 24. 15:35
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
#12 Az általad említett "zenék" valóban károsak lehetnek a kiskorúakra, ez jogos. A Kárpátia vagy a RomEr nem.
2020. márc. 24. 16:56
 14/18 robi1980 ***** válasza:
67%

#13!

Idézet a wikipédiából a RomEr-t illetően:

"1995. augusztus 23-án felléptek a Diákszigeten, de a szervezők két szám lejátszása után leállították a koncertjüket. Ezután egyre több koncertet vontak vissza a szervezők, s a sorozatos visszautasítások hatására szeptemberben Krisztián és Móritz kivált a csapatból. Az új dobos Lukács Dániel lett.

1996 februárjában az ismét visszatért Móritzcal két új dalt rögzítettek, ami a törzsközönség egy részénél nem lett sikeres, illetve az együttesen belül is feszültséget okozott."

Hát én ez alapján fenntartással fogadom, hogy kisgyerekeknek ezt kéne hallgatnia...

Amúgy meg:

Nem azt mondtam, hogy nekem konkrétan bármi bajom lenne az említett zenekarokkal, hanem csak azt, hogy szerintem nem feltétlenül buszon kellene ezt nyomatni. Mert itt a kérdésben nem hébe-hóba egy-két számról volt szó, hanem hogy kb. folyamatosan ilyen zene menne. EZ pedig bizony "réteg" zene. Ugyanúgy nem örülne egy nemzeti radikális beállítottságú ember, ha már gyomorgörcsöt kapna, mert meglátja "a buszsofőr"-t a volánnál, s tudja, hogy egész utazása alatt el kell viselnie pl. Kis Grofó-t, vagy más borzalmas "zenét".

U.I.: Nekem (és talán ezzel sok más ember is így van) pl. még a saját CD-im közül is sokszor szó szerint "idegesít" némelyik, mert nem mindig van mindenhez hangulatom... Most akkor fikcióként, a vicc kedvéért felteszem a kérdést: Mit szólnál hozzá, ha csak úgy "poénból" én buszsofőr lennék, s betenném ismétlőre "Zámbó Jimmy Nézz le rám ó Istenem" c. számát, s azt kellene hallgatnod kb. fél-egy órán keresztül??

2020. márc. 25. 04:24
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"Hát én ez alapján fenntartással fogadom, hogy kisgyerekeknek ezt kéne hallgatnia..."

Azért, mert a diktatúra betiltotta őket, vagy azért, mert csináltak két kevésbé sikeres dalt?

2020. márc. 25. 07:44
 16/18 robi1980 ***** válasza:

Ez eleve egy provokatív jellegű kérdés volt, azt hiszem.

Tudod mit mondok? Hallgassa csak nyugodtan, ha akarja.

Bízom benne, hogy épp Újpest drukkerek fognak jegyet venni, ha ez a nóta szól:

"Fradidrukker

Utunkba ne állhat senki

Csak mi győzhetünk

Menetel a Ferencváros

Voltunk, vagyunk, leszünk

ref.:

Törjetek, zúzzatok

Éljen a botrány

Hazai pálya a Kárpát-medence

Minden magyar föld

A lelátókon és kint az utcán

Uraljuk a mezőnyt"

(Ha nem provokatív jellegű lett volna, akkor miért van ott a végén:"Nyugalom , ez csak egy fikció..."; valamint miért tette volna fel egyáltalán a kérdést, ha egyértelműen semmi gond nem lenne a kérdésben felvázolt helyzettel...)

2020. márc. 27. 14:36
 17/18 anonim ***** válasza:

14

A Nézz le rám Istenem nem tart fél óráig, 3 percig meg még a Zámbójimmy nekem kellemetlen hangját is kibírom. A karácsonyi cd.jét is egészben, az más.

A Romernek is elviselhető 1-1 száma az Angyal, a Koronás címer, a Kárpátok dala, vagy a Mindörökké Mo. mellett. Nem is gondolnám, hogy 1 cd lenne több stílus.

2020. márc. 27. 14:55
 18/18 anonim ***** válasza:
#16 A "törjetek, zúzzatok" sor necces, kb. ennyi baj van ezzel a szöveggel. A legtöbb számukban még ennyi sincs. Össze sem hasonlítható 50 centtel és társaival.
2020. márc. 27. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!