Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Be perelhetem a busztársoságot...

Be perelhetem a busztársoságot? Részeg buszsofőr.

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm mondta hogy kb 1 hónapja az egyik busz sofőr esténként mikor ő van a busszal iszik az elején még nem sokat de a napokban olyan történt hogy az utolsó járattal jött haza amin ez a részeg buszsofőr van, a sofőr már tudja kb hogy kik jönnek a busszal, mikor fel szállt érezte a pia szagot, mikor elindult a busz nagy gázzal, hirtelen fék, egyszer jobbra aztán balra ment hirtelen vette a kanyart,egyszer ha nem szól neki akkor le mennek volna az útról rokon azt mondta hogy valaki a buszon hívta is a rendőröket pont az őrs is kb 3 km re volt és erre fel vette a rendőr az utas mondta is mi van és azt mondta a zsaru hogy majd ha a busz átér a másik megyébe szólnak azoknak de nem tudom mi volt de 2 nap múlva a busz sofőr ugyan úgy jött mindenki csodálkozott mert egy részeg embernek a jogsiját el szokták venni mivel még utasokat is veszélyeztet ezért azt hiszem 2-5 évet is kaphat.

Ugye már többen is szóltak a busztársoságnak hogy a sofőr iszik, még a kollégái is de a busztársoság nem tesz semmit, ezért úgy döntött a rokon hogy be akarják perelni a többi utassal együtt a társaságot mert nem érdekli őket, azt viszont én sem értem miért nem jöttek ki a rendőrök,azt is mondta hogy legközelebb is hívni fogják a rendőröket és felvételt fognak csinálni róla

A válaszokat előre is köszönjük!

#busz #részeg #buszsofőr #Részeg buszsofőr #busztársoság
2017. okt. 4. 04:20
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
70%
Te akarsz pereskedni az alapján, amit mástól HALLOTTÁL?Hurrá, még sokat okosodhatsz, mert van az észnek helye!
2017. okt. 4. 05:35
 2/17 anonim ***** válasza:
63%

Ezt nem értem. Te XY magánszemély akarsz polgári pert indítani a buszt üzemeltető Zrt. ellen, mert az alkalmazottja egy hónapja részegen vezetett? Már buktad is.

Rendőrség illetékességi területe országos, ez nem Amerika, hogy a gyilkos az üldözés során átér egy másik államba és a határon megállnak a rendőrök. Tessék rendőrt hívni, aztán büntetőeljárás indul. Ez a hivatalos rendje módja.

Egyszer jártam egy céges járattal, ilyen 19 fős minibusszal na ott volt mindig részeg a sofőr az esti műszak után. 1 hét után megelégeltük és elp.csáztuk. Soha nem vezetett többet részegen.

2017. okt. 4. 07:09
 3/17 anonim ***** válasza:
72%
Esetleg szólhatsz a munkáltatónak hogy figyeljenek rá munkábalépéskor és ők eldöntik hogy indokolt e a szondáztatás. Ennél jobban ne menjél bele.
2017. okt. 4. 10:01
 4/17 anonim válasza:
Ennyi ésszel azért ne pereskedj! 😂😂
2017. okt. 5. 06:48
 5/17 A kérdező kommentje:
Elsőnek, képzeld én is múltkor jöttem azzal a járattal és hívtuk a rendőröket, de nem jöttek ki másodszor sem.
2017. okt. 5. 16:16
 6/17 A kérdező kommentje:
Még annyit az elsőnek hogy holnap is fogunk szólni a rendőröknek ha nem jönnek ki harmadszor sem akkor az egyik újságba lesz benne hogy milyen a magyar rendőrség.
2017. okt. 5. 16:18
 7/17 A kérdező kommentje:
Második, már sokszor szóltunk a busztársoságnak de szarnak rá valaki papírt is írt, e-mailt küldtünk , telefonáltunk nekik, kollegái is szóltak be de semmi, ma is szólt be valaki annyit el értünk 1 hónap után hogy talán lesz a buszon egy ellenőr de még ez sem biztos, a rendőrségnek meg már szóltunk először azt mondták hogy majd ha átér a másik megyébe akkor mennek a kollégái de nem mentek, még ugye hang felvéteben rögzítették, szóltunk is az egyik nyomozónok hogy nézzen utána mert kötelesség lett volna ki küldeni a járőröket, másodszor fel hívtuk őket azt mondták oké mennek hát nem voltak sehol.
2017. okt. 5. 16:25
 8/17 A kérdező kommentje:
Harmadik, sokan szóltak már neki, mi is de le se szarják, sajnos, mivel sofőr hiány van gondolom nem is akarnak az üggyel nagyon foglalkozni.
2017. okt. 5. 16:29
 9/17 A kérdező kommentje:
Negyedik, köszönöm az értelmes választ kedves Dr.
2017. okt. 5. 16:30
 10/17 anonim ***** válasza:

A busztársaság ügyfélszolgálatán panaszt kell tenni, eetleg beírni a panaszkönyvbe, pontos dátum-, időpont- és gépkocsi rendszámmal.

Ha többször előfordul, megint be kell menni, esetleg fényképet, videót csatolni.

2017. okt. 5. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!