Meg tudtam meg hogy van egy 1 éves fiam . Egy másik férfi
azt hiszi hogy a sajátja . Mit tegyek? Vannak jogaim?
Felejtsem el őket vagy harcoljak a fiamert? Arthatok a
gyereknek ha nyilvánosságra hozom? Kötelességem szólni
a nevelő apának?
Hát erre nehéz így válaszolni, a körülmények ismerete nélkül, meg ugye azt se tudjuk, hogy neked mik a szándékaid a továbbiakban.
2020. febr. 22. 20:15
Anyagilag jobban állsz mint a pali?
Az a másik szereti és elfogadja?
Ha tönkre vágnád a kapcsolatát, az anyja örülne?
Akarsz fizetni utána?
2020. febr. 22. 20:22
3/29 A kérdező kommentje:
Volt egy kapcsolatom egy nővel aki több éves élettársi kapcsolatát akarta befelyezni elmondása szerint . Kb egy hónapig össze jártunk és azt mondta új életet akar kezdeni velem . Közben kiderült hogy sokat hazudik és egyre több lett a vita mert meg mindig az elettarsanal lakott és nem volt előrelépés . Közben kiderült hogy terhes és akar hogyan számoltunk a kapcsolatunk előtt lehetett a fogantatás . Akkor bevallotta hogy az addigi élettársával is volt és szerinte tőle van a gyerek de mindenképp megtartja . Megszakitottuk a kapcsolatunkat de nem rég felkeresett a gyerekkel és bevallotta hogy mindvégig tudta hogy az én fiam és sajnálja amit velem tett . Szeretne új esélyt kérni és velem szeretne fel nevelni . A probléma az hogy az eddigi élettársa a fiamat a nevére vette és úgy neveli mint a sajátját . Azt is hiszi hogy a biológiai édes gyermeke . Az anya most már mégsem szeretne velem nevelni a gyereket de fel ajánlotta hogy időnként láthatom csak tartsuk titokban . Sosem hittem hogy ilyen helyzetbe kerülök ez szánalmas ... kérlek adjatok értelmes tanácsot . Én tisztességes ember vagyok és nem tudom hogyan történhetett ez velem . Aki nincs ebben a helyzetben könnyen hiheti hogy vele nem történhet meg hasonló ... én sem hittem volna . Nem tudom elfogadni hogy a gyerekem nem ismer és úgy nő fel mint egy idegen . Nem tudom vannak e jogaim . Van e értelme belekezdeni egy perbe és hogy arthatok e azzal a gyereknek ha kiharcolom a lathatast . Tudom hogy sokan inkább titokban tartanak és annak örülnének hogy nem kell gyerek tartást fizetni . Nem vagyok gazdag és nincs semmi hátterem de van munkám és úgy érzem képes lennék megtobbet dolgozni ha kell de a fiamnak tudnia kell hogy én vagyok az apukaja
4/29 A kérdező kommentje:
Kiismertem az ok kapcsolatukat már annyira hogy kijelenthetem ha a nevelő apa megtudja az igazat akkor is együtt maradnak és a gyereket is szeretni fogja . Számomra is érthetetlen ami köztük van . Annyival van több a másiknak hogy neki van apja aki néha segíti de én apa nélkül is elértem már azt amit ő . A kérdésem inkább az lenne hogy vannak e jogaim . Érdemes e harcolni a gyerekért és arthatok e a gyereknek . Azt mondta az anyja hogy össze zavarna a gyereket és önző vagyok . Azt mondta ha szeretem a gyereket akkor tartsam titokban mert önzőség lenne ha bármit lépnék és hogy nekem nincs is semmi fele jogom
Szerintem becsülendő, hogy vállalnád a felelősséget. Bíróságon kérhető az apai vélelem megdöntése, de saját zsebből előtte én finanszíroznák egy apasági tesztet ezek után. Ha valóban tiéd és szeretnél a fiad élete része lenni akkor mennék bíróságra. A gyerek nem tehet arról, hogy milyen kapcsolatba érkezik vagy sem, és inkább most derüljön ki mint 6-8 évvel később.
A jelenlegi nevelője meg.. hát azt meg eldönti a reakciója.
2020. febr. 22. 20:44
Először is tisztázd le magadban az érzéseidet.
Ez a gyerek egyáltalán nem biztos, hogy a tiéd, ha meg akarsz róla bizonyosodni kérd meg az anyját, hogy végezzetek DNS tesztet, nem nagy összeg.
[link]
Ha megvan, akkor jönnek a kérdések a továbbiakhoz, mindenesetre a hölggyel való együttélésben a helyedben nem gondolkoznék!
2020. febr. 22. 20:48
7/29 A kérdező kommentje:
Elvégeztem már egy tesztet a synlabnal . Jeligére . Megerősítette hogy én vagyok a biológiai apuka
8/29 A kérdező kommentje:
Én abba is belementem volna a gyerek miatt hogy együtt neveljük . Adtam volna esélyt hogy normális átlag család legyünk talán működhetett volna de valamiért vissza lépett és azt kéri tartsam titokban
A kapcsolatot engedd el. A gyereket meg döntsd el. Ha beleugrasz akkor nem táncolhatsz ki x idő után hogy bocs mégse.
2020. febr. 22. 20:57
10/29 A kérdező kommentje:
Én már mindenen túl vagyok azt is tudom hogy szeretnek az apja lenni akar együtt neveljük akar külön meg akkor is ha sokat kell dolgoznom . Ma a nő szüleit is meglátogattam ... tudnak mindent azt is hogy az én fiam azt is hogy szerette volna velem nevelni és azt is hogy vissza lépett és dettó úgy beszélnek .... azt mondjak hogy nincs semmi jogom és csak magamat nézem és nem a gyereket . Eddig teljesen titokban tartom senkinek nem mertem elmondani így nem is kaphatok tanácsot senkitől hogy tisztán lássak . Ezért fordultam hozzatok
Kapcsolódó kérdések: