Kisfiukat egyedül nevelő anyukák! Aggódtok a férfi/apa - minta miatt? Hogyan próbáljátok pótolni?
Elsősorban olyanoknak a tapasztalataira, módszereire lennék kíváncsi, akiknél kezdettől fogva nincs -vmilyen okból- kapcsolat az apukával. Mikortól volt ez érezhető a babán?Mikor kereste először az apukáját?Jelentett e vmilyen konkrét (magatartásbeli,szociális, fejlődési stb..) problémát a hiánya? Hogyan igyekeztetek ezt megoldani?
Előre is köszi a válaszokat!
Férfiként az én véleményem, hogy nem feltétlenül baj ha apa nélkül nő föl. Kiváltképp ha a kezdetektől nem is ismeri.
Példának például a vakon vagy teljesen hallássérültekre gondolok. Mivel ők is a kezdetek kezdetétől "hiányban" születnek, ezért nem is tudják milyen látni, hallani, nem tudják összehasonlítani magukat a teljesen egészséges állapottal, így talán nem is szenvednek annyira a "hiánytól". Ha nem tudsz zongorázni mert sohase tanultál meg, és nem tudod mennyire élvezetes, akkor az nem is fog hiányozni. Biztos értitek mire gondolok.
Persze nem ugyanaz a kezdetektől vaknak, hallássérültnek vagy apa nélkülinek lenni. Mivel az élete során sok gyereket lát az apátlan gyermek apával látni, szórakozni, és így kialakulhat benne a hiányérzet.
Kicsit olyan ez, mint amikor látjuk, hogy valakinek mekkora háza van, és mi is elkezdünk álmodozni róla, milyen is lenne ha nekünk is ekkora lenne. De azért csak-csak megelégszünk és hálát érzünk azzal ami van.
15 éven keresztül terrorban nőttem föl. Anyámtól mérhetetlen szeretetet, apámtól az ellenkezőjét kaptam. Sajnos csak 15 év után sikerült elválnia anyukámnak.
Anyukám elmondása szerint nem voltam hisztis, mindig megértettem ha valamit nem kaphatok meg. Bár ehhez hozzájárult szerintem anyukám gyerek számára megérthető kommunikációja.
Nagy volt a fájdalom tűrőképességem. Mikor orvosnál más kisgyerekek sírtak, én tűrtem könnyek nélkül, pedig átmentem párszor elég fájdalmas kezeléseken.
Anyámtól és anyai nagyszüleimtől kapott mérhetetlen szeretet miatt, nagyon empatikus ember lettem, valamelyest "nőies" férfi. De így elég jól megértem a nőket, a visszajelzések és a megérzéseim alapján.
Sokáig nem volt komoly kapcsolatom. Az első 28 évesen, mert szinte egész addig nem nagyon érdekelt a dolog.
Volt olyan barátom, aki b zikának hívott egyszer, és közölte velem, hogy látszik rajtam, hogy nem nevelt apa.
A válás után párszor találkoztam apámmal, úgy félévente. Pár ilyen ritka találkozás után teljesen megszüntettem a kapcsolatot. Ő se keres én se keresem.
Tehát ha nem is jó, de nem a legrosszabb dolog apa nélkül fölnőni.
Inkább nélküle, mint egy terrorizálóval.
Talán a leírtak sovány vigasz, de remélem segítettem.
Még annyit megemlítek, hogy személyiségzavaros szociális szorongó lettem.
Nagyon ritkán azért eszembe jut, milyen lett volna ha......
A volt apa viselkedésétől és a gyerek kíváncsiságától függően szerintem az a legjobb, ha a gyerkőcnek meg sem említjük ki volt az apa.
Ha nem volt azért annyira rossz, és a gyerek is nagyon érdeklődik, akkor persze jó lehet elmondani, és esetleg kialakulhat apa-fia kapcsolat attól függően, hogy már nem vele éltek.
Ha én egyszer apa leszek, képes leszek feltétlenül szeretni.
Tényleg remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!