Gondolkoztatok már ezen? Jogászok, joghallgatók véleménye érdekel a legjobban.
Figyelt kérdés
Egy sorozatban egy csaj nemrég ezt mondta: "ez amolyan orális szerződés volt."
Na most az orális eredeti jelentése, hogy szájjal történő (szóbeli).
A legtöbb szerződést nem foglalják írásba, nem is kell, de ettől még létrejönnek, érvényesek és hatályosak is.
Vagyis ki lehet mondani, a legtöbb szerződés orális.
2020. febr. 6. 22:56
1/5 anonim válasza:
Én inkább verbálisnak mondanám, nem orálisnak.
2/5 anonim 

válasza:

Igen, létezik a verbális (a magyarban nem orális) szerződés fogalma, és igen, elvileg ezek is jogilag hivatalos szerződésnek minősülnek, de a gyakorlatban ha jogi útra akarna vinni egy ilyet valaki, ott a bizonyítás már sok esetben lehetetlen.
3/5 anonim 

válasza:

Szóbeli szerződés. ( Egy jogász)
4/5 anonim 

válasza:

A legtöbb szerződést nem foglalják írásba, nem is kell
Például?
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Végzős joghallgató vagyok, megszállt az ihlet.
Igen, tudom, hogy a szóbeli (verbaális) a használatos kifejezés. A szóbeli szerződés bizonyítási nehézségei is ismertek előttem.
Utolsónak: ha ruhát, cipőt, kaját, piát veszel, ha taxival mész valahova, stb. Annyi a példa, mint égen a csillag.
Senkinek nem tetszett a poén?
2020. febr. 10. 00:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!