Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kirakhat e a házbol a gyermeke...

Kirakhat e a házbol a gyermekem édesapja?

Figyelt kérdés
Mivel ő a haszonélvező de a gyermek nevén van a ház aki még csak 7 éves. Szóval az apuka nem él velünk egyedül állóként nevelem a kisfiam. Pl ha ugy gondlja az apuka ki tehet barmikor a házból engem?

2020. jan. 4. 00:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Ki
2020. jan. 4. 00:32
 2/13 anonim ***** válasza:
90%
A hasznonélvező azt csinál a házzal, amit akar, azt enged be, és azt tesz ki, akihez kedve van. (Le azért nem bonthatja, meg el sem adhatja.)
2020. jan. 4. 01:51
 3/13 anonim ***** válasza:
32%

A haszonélvezö az, aki KIZÁRÓLAGOSAN dönthet arról, ki lakhat az adott ingatlanban, és bárkit kizárhat a használatból, a tulajdonost is.

Szóval minden probléma nélkül kirakhat benneteket.

(Mellesleg az ilyen helyzetek miatt nem szabadna haszonélvezeti jogot adni senkinek, az egyetlen jogos eset az, ha az idösebb szülöknek van háza/lakása, amit a gyereknek adnak - ilyen esetben jogos, hogy megtartja magának a haszonélvezeti jogot, de itt is lehetnek késöbb gondok ebböl.)

2020. jan. 4. 08:28
 4/13 anonim ***** válasza:
29%
Érdeklődj a gyámügynél, mert nekik is van beleszólásuk.
2020. jan. 4. 09:15
 5/13 anonim ***** válasza:
18%
Az eset minden krülményét ismerni kellene, de ebből, amit velünk megosztottál, az tűnik valószinűnek, hogy nem rakhat ki.
2020. jan. 4. 10:12
 6/13 anonim ***** válasza:
76%

Aki lepontozza a jó válaszokat, az ugyan magyarázza már meg, miért?

A haszonélvezőnek teljesn mértékben joga van megszabni, ki élhet az adott ingatlanban és ki nem, és ezen nem változtat az, hogy egyeseknek ez nem tetszik!

2020. jan. 4. 10:48
 7/13 anonim ***** válasza:
28%

"Aki lepontozza a jó válaszokat, az ugyan magyarázza már meg, miért?"

Nyilván azért, mert nem valós dolgokat irkálsz. Nem vagy jogász, nem ismered a jogot, félrevezeted a kérdezőt is meg másokat is.

Mindezt még meg is púpozod a saját, igen buta véleményeddel.

Nem tudni, hogy a kérdező milyen viszonyban volt/van a gyermeke apjával. Ha még házasok, akkor a haszonélvezeti jog rájuk is kiterjed.

Ha nem voltak házasok, de van apasági elismerő nyilatkozat akkor is más a helyzet, vagy ha az apa hasznosítani szeretné az ingatlant (bérbeadás), akkor is előnyt élvez a tulajdonos, azaz a saját gyermeke.

Létezik bizonyos esetekben tűrési kötelezettség is, stb, stb.

Szóval, nem úgy van ez, ahogy te elképzeled.

2020. jan. 4. 11:39
 8/13 anonim ***** válasza:
81%
A kérdés nem a gyerek kirakására vonatkozott, hanem a kérdező nő kirakására, egy személyben!
2020. jan. 4. 11:51
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk és nem is voltunk soha hàzasok. A gyermekem a nevére vette a házat is ő vette neki. Mikor a szerződést intézte én ott se voltam csak a kisfaam mivel még nem nagykoru igy alá kellett nekem is írni. De a tulaj a kisfiam. A haszonélvező pedig az apuka. Már 4 éve élünk a házban én és a kisfiam. Eddig semmi probléma nem is volt de a kedves apuka azzal fenyegetőzik ha lesz férfi az életemben mehetek a házból. Fiatal vagyok még életem végéig nem maradhatok egyedül. De soha nem mondtam más férfi jönne a házhoz. Nem is értem miért ilyen velem mikor ő soha nem akart velünk élni. Félek be váltja a fenyegetőzést ki tesz a házbol de a kisfiam nem akarom elveszíteni. Nincs hova menjek.
2020. jan. 4. 12:23
 10/13 anonim ***** válasza:
88%
A gyerek felügyeletét nem te kaptad? Mért veszítenéd el a kisfiadat? Ha lesz új partnered, azzal el kell költöznöd vagy az ő otthonába, vagy kivesztek lakást, megy veled a fiad is, ha tied a felügyelet, senki sem tilthatja meg, hogy új családban éljen veled.
2020. jan. 4. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!