Mi a teendő, ha a felettes nem fogadja be a munkavállalói felmondást?
Családtagom költözés miatt állást vált, az új helyen tárt karokkal várják. A felmondási nyilatkozatot átadta, közvetlen vezetője (telepvezető) azt félredobta, nem volt hajlandó ellenjegyezni. Hivatkozva arra, hogy csak az ő felettese fogadhatja be, aki hetekig szabadságon van, így addig nem számolódik a 30 napos felmondási idő.
Az új munkahely és a nagy távolságra való költözés miatt nem mindegy a felmondási idő, de az illető nem hajlandó foglalkozni vele. A területre nagyon nehezen találnak embert, mivel elég speciális, gyomrot és idegrendszert igénylő munkakörről van szó, azt többször hangoztatta, hogy "nem mehet el senki", mely kijelentést nyilván "kiröhögték" a beosztottak.
Maga a munkahely önkormányzati fenntartású intézmény alapítványi támogatással.
A lakbér számolódik, az új munkahely egy ideig még vár, de szorít az idő és szorít az anyagi keret. Hova lehet fordulni? Ki fogadhatja be a felmondást?
Biztos, ami biztos megkíséreljük tértivevényesen is eljuttatni, de a 30 napból már valószínűleg kicsúszunk, ha nem fogadják el méltányosságból, februártól már mozdulni kellene.
"Maga a munkahely önkormányzati fenntartású intézmény alapítványi támogatással."
Ezt én se vettem észre, de nem számít az sem. Nem önkormányzatról van szó, de ha az is lenne, az se jelentene semmit: egészen másik településre mész, és valami iskola/rendelő/kulturális intézményre tippelek, tehát nem az önkormányzat a közvetlen munkáltatód. Szóval tojni rá.
"hogy még álláskeresési járadékra, stb. lenne szükség, akkor normálisan kell intézni, mert ha azonnali hatállyal mondanak fel, akkor nem jár."
Ez még évek múlva is visszatérő valótlanság.
Régóta nincs már ilyen korlátozás. Ha az álláskeresési járadékra jogosultság feltételeinek valaki egyébként megfelel (megfelelő jogosultsági idő stb.), akkor jár a járadék függetlenül attól, hogy milyen módon szűnt meg a jogviszony.
#1-2-3, #10-nek:
" ha azonnali hatállyal mondanak fel, akkor nem jár."
Tudom hogy a munkaügyi központ lexarja a munkaviszony megszűnésének módját. Konkrétan rákérdeztem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!