Jogilag mi a teendő, ha duplán kapom meg a csomagot?
Figyelt kérdés
12000 Ft értékű csomagot rendeltem, kihozták tegnap is és ma is (minden terméket kettőször). Mit csináljak?2019. nov. 13. 19:36
1/4 anonim válasza:
Jogilag és morálisan elég világos nem? Te valójában arra vagy kíváncsi, hogy vissza fogják-e követelni az egyik csomagot.
2/4 anonim válasza:
írjál nekik emailt.
ha nem teszed, akkor az kimeríti a csalás (BTK 373. §) fogalmát.
3/4 anonim válasza:
Miért is? Csalást az követi el, aki mást tévedésbe ejt haszonszerzés céljából. A kérdező nem ejtette tévedésbe a csomagküldőt, hanem tévedtek azok maguktól. ;) A csomagküldő leszarja, elkönyvelik veszteségnek szerintem. Jogi lépést nem fognak tenni szerintem, pláne büntetőfeljelentést. Ha majd ők felveszik veled a kapcsolatot, akkor majd ráérsz mondani, hogy küldjenek egy futárt, és ha jó kedved van, és épp nincs jobb dolgod, akkor odaadod neki az ő költségükre.
4/4 anonim válasza:
"Miért is?"
a csaláshoz az is elég, ha "tévedésben tart" azaz nem mondja el az igazat.
egyébként meg nyilván azért nem szól, mert azt akarja, hogy nála maradjon a csomag, aminek konkrétan van egy 12e értéke, úgyhogy ezzel az anyagi haszonszerzés is megvalósul.
érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!