Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a teendő, ha a felettes...

Mi a teendő, ha a felettes nem fogadja be a munkavállalói felmondást?

Figyelt kérdés

Családtagom költözés miatt állást vált, az új helyen tárt karokkal várják. A felmondási nyilatkozatot átadta, közvetlen vezetője (telepvezető) azt félredobta, nem volt hajlandó ellenjegyezni. Hivatkozva arra, hogy csak az ő felettese fogadhatja be, aki hetekig szabadságon van, így addig nem számolódik a 30 napos felmondási idő.

Az új munkahely és a nagy távolságra való költözés miatt nem mindegy a felmondási idő, de az illető nem hajlandó foglalkozni vele. A területre nagyon nehezen találnak embert, mivel elég speciális, gyomrot és idegrendszert igénylő munkakörről van szó, azt többször hangoztatta, hogy "nem mehet el senki", mely kijelentést nyilván "kiröhögték" a beosztottak.

Maga a munkahely önkormányzati fenntartású intézmény alapítványi támogatással.

A lakbér számolódik, az új munkahely egy ideig még vár, de szorít az idő és szorít az anyagi keret. Hova lehet fordulni? Ki fogadhatja be a felmondást?

Biztos, ami biztos megkíséreljük tértivevényesen is eljuttatni, de a 30 napból már valószínűleg kicsúszunk, ha nem fogadják el méltányosságból, februártól már mozdulni kellene.

2020. jan. 3. 17:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
50%

Megküldöd szépen tértivevényes ajánlott levélben, (bár még ezt sem vagy köteles) és egyszerűen lexarod a fejét!

Mit tud tenni a bar'marcú? Kirúg? XDXDXD

2020. jan. 3. 17:35
 2/14 anonim ***** válasza:
32%

#1 vagyok:

Bocsi, csak második olvasatra vettem észre hogy önkormányzati!

Ez esetben szépen beballagsz ahhoz az idiótához, és megkérdezed tőle hogy ilyenkor mit kell tenni?

Várni?

Közöld vele hogy szerinted nem ez a helyes válasz, ezért átballagsz a munkaügyi felügyeletre és megkérdezed őket!

2020. jan. 3. 17:39
 3/14 anonim ***** válasza:
32%

Ismét #1:

Tapasztalatból tudom, hogy az önkormányzati munkahelyek úgy félnek a munkaügyi felügyelettől, mint "ördög a tömjénfüsttől"! :D

2020. jan. 3. 17:44
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Postai úton kell közölni a felmondást.

Az email is megfelelő. Az érkeztetéstől számítható a felmondási idő.

2020. jan. 3. 18:10
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az előző mondja, még az email is jó. ott helyben kellett volna elővenned a telefonodat és megírni, így 1 percet sem veszítettél volna. Ne mond hogy nincs email címe a munkahelynek, az kb lehetetlen a mai világban :D Cégjegyzékbe amúgy is van mindig kontakt.
2020. jan. 3. 18:12
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Tértivevényes levélben közli a felmondását, majd valami lenyomozhatatlan fosós-hányós betegséggel kiíratja magát táppénzre, azt' mindenki örüljön annak, ami van.
2020. jan. 3. 19:34
 7/14 A kérdező kommentje:
Biztosan van e-mail cím. Én csak háttérből asszisztálok, 300km távolságból, nem rajtam áll, hogy mi hogyan történik. Nem túl tájékozott munkaügyben, meg úgy az életet is még csak most próbálgatja, így van most ok homlokcsapkodásra.
2020. jan. 3. 19:36
 8/14 anonim ***** válasza:

a) Próbáld a munkaügyisnek odaadni.

b) megint bemész, és ismét megpróbálod átadni, és azt mondod, hogy vagy átveszi, aláírja, mert nem tagadhatja meg. és készítesz rejtett kamerás felvételt. ha megint, akkor előveszed, és azt mondod, hogy na akkor közös megállapodással azonnali hatállyal, ha nem akar munkaügyi bíróságra kerülni.

Van még két ötletem, de azt privátban. :D

2020. jan. 3. 21:18
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
2020. jan. 3. 22:55
 10/14 anonim ***** válasza:

Ha megvan már az új munkahely, és tényleg tárt karokkal várnak, akkor tényleg nincs nagy gond szerintem, de ha arról van szó, hogy még álláskeresési járadékra, stb. lenne szükség, akkor normálisan kell intézni, mert ha azonnali hatállyal mondanak fel, akkor nem jár.

Egyébként azt is megteheted, hogy nem bemész hozzá küszöb alatt bocsánatot kérve, hanem mindenki előtt hangosan kijelented, hogy felmondasz... és szerintem mivel már a munkáltató sms-ben is felmondhat a munkáltatójának, te gondolom, ez kölcsönös, szóval sms-t is küldhetsz neki, de mellette e-mailben is benyomnám neki.

2020. jan. 3. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!