Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Néha beviszi a szomszéd a...

Néha beviszi a szomszéd a motorját a lépcsőházba. Szabályos ez? Ha nem, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Esik az eső és valószínű úgy gondolja, hogy ne ázzon meg kint,beteszi a lépcsőházba. Különösebben sok helyet nem foglal, de nem igazán oda való. Mivel én alapból utálom is a motorokat, uralkodni kell magamon, hogy ne rúgjam fel ott. Régebben a biciklitárolóba tette be (gondolom, ugyanaz a szomszéd), benzinbűz volt a biciklitárolóban, alig lehetett tőle a biciklikhez hozzáférni.

Na, de a lényeg, az utóbbi időben párszor a lépcsőházba rakta be. Szabályos ez? Ha nem, akkor mit lehet tenni? Nem tudom, melyik szomszéd az, 10 emeletes a ház.

2020. jan. 1. 21:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

#10 Az, hogy egy panelházban 30 évig nem volt tűzeset, az nem jelenti azt, hogy fel lehet locsolni az egész lépcsőházat benzinnel, és nincs szükség a tűzvédelmi előírások betartására. Mondjuk, nem olyan jó móka, hogy ég a ház, és a folyosón berobban egy motor, és nem tudnak menekülni az emberek százai, amikor pánikban vannak.

Nem az a lényeg, hogy mi a te véleményed a tűzvédelmi szabályzatról, hanem az, hogy az mindenkire nézve kötelező betartani, és ugyanez a helyzet a KRESZ-szel is. Akkor is be kell tartanod, ha nem értesz vele egyet. Ha én nem értek vele egyet, hogy te élhetsz, akkor megölhetlek? Rohadtul nem, és így helyes.

Én is tömegközlekedéssel járok, képzeld, nem autóval, és eddig eszembe nem jutott a motorosokra vagy az autósokra irigykedni azért, mert ők gyorsabban, kényelmesebben célba érnek. Az más tészta, ha azt látom, hogy 80 km/h-val száguldanak lakott területen, de itt a mások veszélyeztetése zavar, nem a motor. Zavarhat még a zaj is, és zavarhat még a káros anyag kibocsátás is, igen, de azt eltűröm, hacsak nem szabálytalanul magas.

2020. jan. 2. 11:21
 12/18 anonim ***** válasza:
13%

#11 motor nem robbanhat be, max éghet, ha valami égő dolog felgyújtja, mivel a benzin csak porlasztva ég, a tankban pedig folyadék állapotban van. Motorolaj nem hiszem hogy égne, olyan sűrű, és annyi adalék van benne. Ne a filmekből indulj ki, autó se robban fel ha árokba zuhan...

Panelban nem nagyon van olyan folyosó ahol emberek százai menekülnének, mert összesen se nagyon lakik benne 100 ember.

Be kéne tartani, de nem tartom, főleg a kreszt, ami sok évtizede, hozzá nem értő emberek, gyakran mégkevésbé hozzá nem értő (politikus) nyomására írkáltak. Na meg ma is, zöld rendszámot kapnak a 3 tonnás városi "terep"traktorok, mert van bennük egy legomotor a 6 literes dízel mellett, ami 0,000000001%-al csökkenti a károsanyag kobocsájtást.

2020. jan. 2. 12:05
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

#9 na igen jóindulatú...

az ilyen elmebeteg emberek miatt lakok faluban, nem hogy utánna kérdeznél hogy ki a motor tulaja és megpróbálnál beszélni vele, egyből ráhívod a katasztrófavédelmet még jó hogy nem akarod kivégeztetni

egyszerűen rosszindulatú ember vagy

2020. jan. 2. 15:27
 14/18 EagleHUN ***** válasza:
35%

A legtisztább ha megbeszéled vele.

Előtte megkérdezheted a közös képviselőt is.

Ez nem rendőrségre vagy katasztrófavédelemre tartozó ügy! Nekik van jobb dolguk is mint az állampolgárok flusztrációira ugrálni!

2020. jan. 2. 20:13
 15/18 anonim ***** válasza:
90%

Ha nem tartod be a KRESZ-t, kívánom, hogy vegyék el a jogsid, ha van egyáltalán.

Én egy 100 lakásos társasházban lakom, 10 szint, minden szinten 10 lakás, 1 lépcsőház. Szerinted egy lakásban átlag hányan laknak?!

2020. jan. 3. 01:32
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

# 12

Én már láttam a saját szememmel motort felrobbanni. Valami szivárgó benzin ráfolyt a forró blokkra, így kezdődött, aztán a tűz átterjedt műanyagokra is, végül felrobbant a tank. Vagy 6-8 m magas, viszonylag keskeny lángoszlopot láttam. Akkor még általánosba jártam, nem tudtam, mit lehetne tenni, de egy csomó felnőtt is ott bámészkodott, ők se segítettek oltani. Talán hamarabbra várták a robbanást, és nem mertek odamenni.

Na mármost, ha épp hazaér az ember, és betolja a motort lépcsőházba, ott is elkezdődhetett volna ugyanígy.

2020. jan. 4. 16:46
 17/18 Slowrider ***** válasza:
100%

Abszolút szabálytalan és fel kell lépni ellene. Ha a KK nem lép, tovább kell menni a Katasztrófavédelemhez.

Nézd, én motorozom, de meg se fordulna bevinni a motoromat a zárt biciklitárolóba, ha a házirendben egyértelműen benne van, hogy az tilos.

Ezért (is) van garázsom meg van ponyvám.

2020. jan. 7. 15:13
 18/18 A kérdező kommentje:

10. Rossz a következtetés. Nincs autóm. Egyébként is teljesen mindegy, nem?

13. A végén én leszek a hibás amiatt, hogy más oda rakja a motorját, ahova nem való? Gondolkozz egy kicsit! Te úgy gondolod, hogy van időm utánanézegetni annak, ki a motor tulaja? Valamikor reggel 6-kor megyek, este 10-kor jövök, majd pont ennek fogok utánanézegetni. Ha a katasztrófavédelem ráhívható, akkor ráhívhatják. Mi ezzel a probléma? Ennyivel álljon mindenki a motorjával a lépcsőházba, és akinek ez nem tetszik, az a hibás. Vannak gondok. Egyszerűen be kell tartani a szabályokat, mert ez mindenki közös érdeke, és akkor senkire nem lesz kihívva senki. Ezzel mi a gond? Nem egyedül létezik az emberkém a motorjával, rajta kívül más emberek is vannak, sőt szabályok is, amit kötelessége betartania!!! A vitaműsorba menjen, aki egyetérteni, egyetnemérteni akar, oda való ez.

Az autókat és a motorokat is utálom, főleg olyan dolgok miatt, hogy itt veri a mellét a 12-es, hogy ő ugyan nem tartja be a kreszt, mert neki nem tetszik. Ez nem a lázadó serdülőkor már, fel kéne nőni! A szabályokat nem azért találták ki, hogy kitoljanak az emberrel, hanem hogy ne törd össze a képed! (Ha valami nem tetszik a kreszben és jogosnak érzed, írj kérvényt, gyűjts aláírásokat, hogy változtassák meg!) Ennyivel én is népitáncot járhatok a zebrán, mert nem értek egyet azzal, hogy a sok hülye büdös, zajos autó arra megy, akik még a szabályokat se hajlandók betartani, csak mert nem tetszik nekik. Gondolom, a kedves 12-es nem teszi ki az indexet sem, mert azt is minek. A kis lázadó serdülő. A motornak meg ritka ordenáré hangja van, büdös is, utálom. Ezért sem használok sem autót, sem motort. Ezek meg odatolják a képembe a lépcsőházba.

Lakhatnak akár 100-an is egy tömbházban. Többszobás lakásokban leginkább nem egy-egy ember éldegél egyedül, hanem családok.

2020. jan. 12. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!