Aki letölt illegálisan az internetről egy filmet, vagy játékot, az a boltból is ellopná? Vagy ahhoz nem elég bátor?
Tisztázzunk valamit: egy nyitott hálózatból egy mindenki számára elérhető anyagot letölteni nem illegális, hanem az Internet rendeltetésszerű használata.
És jelenleg az Internet használata nem számít lopásnak.
Amivel kevered, az a szerzői és szomszédos jogok megsértése, amit az követ el, aki az adott állományt az ehhez szükséges jogok hiányában nyilvánosságra hozza, nyilvánosan elérhetővé teszi -azaz a büntetőjogi felelősség a feltöltoőé.
A példádban ez azt jelenti, hogy az üzletben van egy polc, ahol az ingyenesen elfihető áruk vannak. Itt maximum azt lehetfelelősségre vonni, aki a nem odavaló terméket kipakolja arra a polcra...
"Tisztázzunk valamit: egy nyitott hálózatból egy mindenki számára elérhető anyagot letölteni nem illegális, hanem az Internet rendeltetésszerű használata."
LOL
Ez is csak ócska magyarázkodás.
„Az internet nem jogmentes terület” – mondta ki az Alkotmánybíróság a május végi határozatában.
"Amivel kevered, az a szerzői és szomszédos jogok megsértése, amit az követ el, aki az adott állományt az ehhez szükséges jogok hiányában nyilvánosságra hozza, nyilvánosan elérhetővé teszi -azaz a büntetőjogi felelősség a feltöltoőé."
Én nem keverek semmit. Te keversz itt dolgokat. Egyszerűen nehezedre, nehezetekre esik belátni, hogy az interneten fellelhető anyagok egy jó része, jobbára a zöme nem szabad préda, hanem bizonyos természetes vagy/és jogi személyek tulajdona.
Attól nem váltok jogosulttá egy egy játékprogram futtatására, mert valaki jogellenesen feltöltötte azt valahova, publikus helyre. Azt is tudjátok, hogy ezzel kárt okoztok másnak, ahogy a zenék, filmek letöltésével és azok hallgatásával, nézésével is. Nincs ezen mit ragozni.
Ha te letöltesz mondjuk egy photoshopot, vagy egy sony vegas-t nyilvános helyről, vagy torrentről, még ugyanúgy börtönbe kerülhetsz, ha használod, mint az, aki feltöltötte.
"Persze amíg apuci teszi a segged alá a ps4-et, meg a pihepuha fűtött családi fészket, addig van erőd ilyen baromságokon agyalni és fröcsögni, de majd ha megkapod az első pár pofont a magyarországi rögvalóságtól, akkor rájössz, hogy vagy megszoksz vagy megszöksz!
A válasz 28%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad."
Te fröcsögsz. Lehet tanulni, szakmát szerezni és azzal elhelyezkedni, csak akarni kell. De a te eseted is bizonyítja, hogy morogni és szidni a másik embert egyszerűbb azért, mert többre vitte, mint te. Tipikus magyar szokás.
Ha már élelmiszerre se lenne pénzed, akkor elkezdenél lopni a Tescóból és ha rajtakapnának, akkor az lenne a magyarázatod, hogy másnak több pénze van, mint neked? Gyerekes vagy.
56%-os, te a kérdés feltevője vagy másik fiókból? Azért raktad fel a kérdést hogy itt okoskodj? :D
Linkelj már törvényeket amivel alátámasztod amit írsz!
Én úgy tudom, a magyar törvények szerint az interneten lévő anyag nem lehet "tulajdon", csak a szerzői jog jöhet szóba.
És miben károsítod meg őket ezzel? Ők ugyanott vannak mintha nem töltenél le.
"56%-os, te a kérdés feltevője vagy másik fiókból? Azért raktad fel a kérdést hogy itt okoskodj? :D"
Igen, sőt, én vagyok Németország egy személyben. Én intéztem el azt, hogy 1000 eurós bírságot kelljen fizetni az illegális torrentezésért Németországban. Egyértelmű, hogy aki ugyanazt gondolja mint én a lopásról, az nem lehet egy másik ember, hanem csak én álruhában.
Most már megnyugodtál?
@43: az interneten fellelhető anyag nyilván nem szabad préda. Van jogtulajdonosa, aki úgy döntött, hogy ezt nyilvánosan elérhetővé teszi -de ettől a jogait nem adja át. De aki ilyen módon elérhetővé teszi a tulajdonát, az nyilván azzal is tisztában van, azt mások megtekintik/használják is.
A torrent ettől abban különbözik, hogy normális esetben az adott tartalmat seedeled is, azaz feltöltöd abból a célból, hogy ahhoz mások hozzáférhessenek. Ha nincsenek nálad a terjesztési/broadcast jogok, akkor illegálisan...
A felelősség minden esetben a feltöltőé.
"A válasz 28%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad."
Lol, látszik, hogy mennyire nem élsz ebben a világban, mert az igazság az, hogy 2019.12.30 17:41-kor (magyar idő szerint) az állás ezen a válaszon:
"A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad."
Ellenben az 56%-os szellemi igaszakadt haverod válaszai:
"A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 56%-ban hasznos válaszokat ad."
Vigyázz, a valóság már kopogtat az ajtódon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!