Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Aki letölt illegálisan az...

Aki letölt illegálisan az internetről egy filmet, vagy játékot, az a boltból is ellopná? Vagy ahhoz nem elég bátor?

Figyelt kérdés

2019. dec. 30. 07:59
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy ez tényleg jövedelemszerzésnek, és vagyoni hátrány okozásának számít-e (az a tippem, hogy nem), de az biztos, hogy nem lopás.
2019. dec. 30. 14:53
 42/64 Alex Fly ***** válasza:
100%

Tisztázzunk valamit: egy nyitott hálózatból egy mindenki számára elérhető anyagot letölteni nem illegális, hanem az Internet rendeltetésszerű használata.

És jelenleg az Internet használata nem számít lopásnak.

Amivel kevered, az a szerzői és szomszédos jogok megsértése, amit az követ el, aki az adott állományt az ehhez szükséges jogok hiányában nyilvánosságra hozza, nyilvánosan elérhetővé teszi -azaz a büntetőjogi felelősség a feltöltoőé.

A példádban ez azt jelenti, hogy az üzletben van egy polc, ahol az ingyenesen elfihető áruk vannak. Itt maximum azt lehetfelelősségre vonni, aki a nem odavaló terméket kipakolja arra a polcra...

2019. dec. 30. 15:11
 43/64 anonim ***** válasza:
0%

"Tisztázzunk valamit: egy nyitott hálózatból egy mindenki számára elérhető anyagot letölteni nem illegális, hanem az Internet rendeltetésszerű használata."

LOL

Ez is csak ócska magyarázkodás.

„Az internet nem jogmentes terület” – mondta ki az Alkotmánybíróság a május végi határozatában.

"Amivel kevered, az a szerzői és szomszédos jogok megsértése, amit az követ el, aki az adott állományt az ehhez szükséges jogok hiányában nyilvánosságra hozza, nyilvánosan elérhetővé teszi -azaz a büntetőjogi felelősség a feltöltoőé."

Én nem keverek semmit. Te keversz itt dolgokat. Egyszerűen nehezedre, nehezetekre esik belátni, hogy az interneten fellelhető anyagok egy jó része, jobbára a zöme nem szabad préda, hanem bizonyos természetes vagy/és jogi személyek tulajdona.

Attól nem váltok jogosulttá egy egy játékprogram futtatására, mert valaki jogellenesen feltöltötte azt valahova, publikus helyre. Azt is tudjátok, hogy ezzel kárt okoztok másnak, ahogy a zenék, filmek letöltésével és azok hallgatásával, nézésével is. Nincs ezen mit ragozni.

Ha te letöltesz mondjuk egy photoshopot, vagy egy sony vegas-t nyilvános helyről, vagy torrentről, még ugyanúgy börtönbe kerülhetsz, ha használod, mint az, aki feltöltötte.

2019. dec. 30. 15:26
 44/64 A kérdező kommentje:

"Persze amíg apuci teszi a segged alá a ps4-et, meg a pihepuha fűtött családi fészket, addig van erőd ilyen baromságokon agyalni és fröcsögni, de majd ha megkapod az első pár pofont a magyarországi rögvalóságtól, akkor rájössz, hogy vagy megszoksz vagy megszöksz!

A válasz 28%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad."

Te fröcsögsz. Lehet tanulni, szakmát szerezni és azzal elhelyezkedni, csak akarni kell. De a te eseted is bizonyítja, hogy morogni és szidni a másik embert egyszerűbb azért, mert többre vitte, mint te. Tipikus magyar szokás.

Ha már élelmiszerre se lenne pénzed, akkor elkezdenél lopni a Tescóból és ha rajtakapnának, akkor az lenne a magyarázatod, hogy másnak több pénze van, mint neked? Gyerekes vagy.

2019. dec. 30. 15:39
 45/64 anonim ***** válasza:
63%

56%-os, te a kérdés feltevője vagy másik fiókból? Azért raktad fel a kérdést hogy itt okoskodj? :D

Linkelj már törvényeket amivel alátámasztod amit írsz!

Én úgy tudom, a magyar törvények szerint az interneten lévő anyag nem lehet "tulajdon", csak a szerzői jog jöhet szóba.

És miben károsítod meg őket ezzel? Ők ugyanott vannak mintha nem töltenél le.

2019. dec. 30. 15:45
 46/64 A kérdező kommentje:

"56%-os, te a kérdés feltevője vagy másik fiókból? Azért raktad fel a kérdést hogy itt okoskodj? :D"

Igen, sőt, én vagyok Németország egy személyben. Én intéztem el azt, hogy 1000 eurós bírságot kelljen fizetni az illegális torrentezésért Németországban. Egyértelmű, hogy aki ugyanazt gondolja mint én a lopásról, az nem lehet egy másik ember, hanem csak én álruhában.

Most már megnyugodtál?

2019. dec. 30. 16:00
 47/64 anonim ***** válasza:
82%
Nézd, kérdező, a kérdésed nyilvánvalóan abból a röhejes régi kisfilmből vetted, amit annak idején a dvd-k elejére raktak, és amelyről később kiderült, hogy a zenéjét úgy lopták. :) Önmagában elég érdekes helyzet volt, hogy aki megvette a lemezt, annak kellett ezt a kis csodát végignéznie, mert a netről letöltött kalózpéldányok nyilván nem tartalmazták. Hogy még most is ezen kattogsz, tíz-tizenöt év késéssel, bizonyítja, hogy roppant elavult a gondolkodásmódod.
2019. dec. 30. 16:28
 48/64 anonim ***** válasza:
Jó, de ha nem te vagy akkor is csak azért írtad ki a kérdést hogy a saját "véleményedet" ismételgesd :D
2019. dec. 30. 16:28
 49/64 Alex Fly ***** válasza:

@43: az interneten fellelhető anyag nyilván nem szabad préda. Van jogtulajdonosa, aki úgy döntött, hogy ezt nyilvánosan elérhetővé teszi -de ettől a jogait nem adja át. De aki ilyen módon elérhetővé teszi a tulajdonát, az nyilván azzal is tisztában van, azt mások megtekintik/használják is.

A torrent ettől abban különbözik, hogy normális esetben az adott tartalmat seedeled is, azaz feltöltöd abból a célból, hogy ahhoz mások hozzáférhessenek. Ha nincsenek nálad a terjesztési/broadcast jogok, akkor illegálisan...

A felelősség minden esetben a feltöltőé.

2019. dec. 30. 17:41
 50/64 anonim ***** válasza:
25%

"A válasz 28%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad."

Lol, látszik, hogy mennyire nem élsz ebben a világban, mert az igazság az, hogy 2019.12.30 17:41-kor (magyar idő szerint) az állás ezen a válaszon:

"A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad."

Ellenben az 56%-os szellemi igaszakadt haverod válaszai:

"A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 56%-ban hasznos válaszokat ad."

Vigyázz, a valóság már kopogtat az ajtódon!

2019. dec. 30. 17:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!