Följelenthetem a szomszédot, amiért illegálisan filmet tölt le?
Figyelt kérdés
Úgy tudom a torrentezés lopásnak számít, hisz nem fizet érte. Mit kapna érte? Elvinnék a rendőrök és lecsuknák?
L/23
2019. dec. 19. 13:14
1/6 anonim válasza:
A letöltés nem tilos, így nem vinnék el. Ha mindenképpen fel akarod jelenteni, akkor jogosulatlan szoftverhasználat legyen a panasz. De ha esetleg linuxos, akkor bajban leszel.
2/6 anonim válasza:
Azért van beépítve minden írható adathordózó árába az Artisjus díj, hogy az "illegálisan" letöltött, vagy átmásolt filmek, zenék stb. tulajdonosai kompenzálva legyenek. Ez a díj a számítógépek merevlemezébe, vagy a telefonok memóriájába is be van építve, így Magyarországon nem illegális dolog a letöltés.
Persze el lehet kezdeni rugózni azon, hogy ha fel is tölt torrentezés közben, az már szürke zóna a jogban, de aki ilyen dologgal akarja feljelenteni a szomszédját, azt a legjobb esetben csak kinevetik, rosszabb esetben miután kinevették hivatalból eljárást indítanak, és bűntény hiányában lezárják a nyomozást.
3/6 anonim válasza:
Természetesen feljelentheted. Lehet, hogy neked lenne inkább gondod belöle.
4/6 A kérdező kommentje:
Nekem biztos nem lenne. Ő viszont megérdeelné, hogy valamiért kapjon, hátha akkor visszavenne a képéből.
2019. dec. 19. 13:52
5/6 anonim válasza:
Mindenféleképpen fel kéne jelenteni. Vagy a 112- es számon akár rendőrségi beavatkozást is kérhetnél.
6/6 anonim válasza:
Jelentsd fel szexuális zaklatásért, az manapság úgyis nagy divat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!