Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Aki letölt illegálisan az...

Aki letölt illegálisan az internetről egy filmet, vagy játékot, az a boltból is ellopná? Vagy ahhoz nem elég bátor?

Figyelt kérdés

2019. dec. 30. 07:59
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 szántóvető ***** válasza:
91%
magánszemély home körülmények között filmezik játszik stb.nyilván nem rendez autós mozit.aki lehetőséget biztosít a tartalmak nyilvánossá tételére az maga a torrentszolgáltató,de ők is hosszú évek óta működnek anélkül hogy bárki is felelősségre vonná őket.
2019. dec. 30. 11:30
 22/64 anonim ***** válasza:
29%
Ha fehér vagy, akkor is megbüntetnek, ha megnézel egy netre feltöltött filmet, ha színesbőrű, akkor bármit ellophatsz, aki szólni mer az rasszista. Ez a szép kis liberalizmus.
2019. dec. 30. 11:34
 23/64 anonim ***** válasza:
0%

"szántóvető nevű felhasználó válasza:

magánszemély home körülmények között filmezik játszik stb.nyilván nem rendez autós mozit.aki lehetőséget biztosít a tartalmak nyilvánossá tételére az maga a torrentszolgáltató,de ők is hosszú évek óta működnek anélkül hogy bárki is felelősségre vonná őket."

Hát nem egészen.

Egy néhány magánszemély - adott esetben - megveszi a filmet, ha éppen nem lopja valahonnan a netről, és lejátssza azt klubokban, turistabuszokon, szórakozóhelyen, vagy másutt. Elérhetővé teszi mások számára helyi vagy nyilvános hálózaton. Ezzel törvényt sért.

A torrent oldalak üzemeltetőit pedig elég szép számban kapcsolják le és itélik börtönre, természetesen vagyonelkobzás kiséretében, ahogy tették ezt a pirate bay üzemeltetőivel vagy a kövér német fickóval is, de itt magyarországon is p.nán rugtak már jó néhány kismikulást, akik ebből szerettek volna meggazdagodni vagy hírnévre, ismertségre szert tenni. Erről olvashatsz sok helyen.

2019. dec. 30. 11:46
 24/64 anonim ***** válasza:
93%

Törölték a válaszomat, amiben trollnak minősítettem a kérdezőt :D Úgyhogy jelentettem a #17-es választ az "Ilyenek a magyarok, ott csalnak, ahol tudnak." rész miatt.

Hogy ne legyen teljesen off a válasz, a szellemi és a fizikai javak nem ugyanúgy működnek, ehhez nem kell nagy természettudományi háttérismeret. Pl. 6500 ft az Ébredő Erő, amit én tuti nem fogok megvenni, de ha letölteném és megnézném, nem tűnne el 6500 ft a lucasfilm számlájáról. Amúgy igaz, amit a #21-es válasz írt, az online streaming szolgáltatások egy részének a minősége k.urvára szar. Nekem volt hbo előfizetésem, és nem tudtam filmeket nézni rajta a rengeteg bufferelés miatt, miközben yt-n meg twitchen azt néztem nagy felbontásban lejátszási hiba nélkül, amit csak akartam. Ja, és Németországban meg az USA-ban a vpn szolgáltatók profitálnak a nagy jogvédésből, mert ami jogvédelem címén zajlik jelenleg, az puszta kapzsiság.

2019. dec. 30. 11:52
 25/64 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól tetted az ilyen nem magyar. Hiàba beszél magyarul. Egy hazaáruló alja ember.
2019. dec. 30. 11:58
 26/64 anonim ***** válasza:
0%

"Pl. 6500 ft az Ébredő Erő, amit én tuti nem fogok megvenni, de ha letölteném és megnézném, nem tűnne el 6500 ft a lucasfilm számlájáról. "

Nem. De rá sem kerülne.

Ha viszont mindenki úgy gondolkozna, ahogy te, hogy ellopja, mert szerinte drága, akkor te sem lophatnád el, mert nem volna mit, csak játszhatnál a hervadt makkoddal, film nézés helyett.

2019. dec. 30. 12:02
 27/64 mindentudó99 ***** válasza:
Nem lopnám el a boltból. A netről se töltöm már le. Felesleges. Számtalan online filmoldal van. Ott nézem. A netmozin és a sorozat baráton minden fenn van.
2019. dec. 30. 12:27
 28/64 anonim ***** válasza:
90%
#27 Na haladunk, sikerült felfogni a különbséget. Most jön a következő lecke: elkérheted-e az átlagemberektől a havi fizetésük 5%-át egy kétórás, egyszer nézős mozifilmért anélkül, hogy ők inkább le akarják torrentezni azt 15 perc alatt? Ha mindenki úgy gondolkodna, ahogy én, 500 ft-ért adnák ezeket a szar filmeket 4 évvel a moziba kerülésük után egy steam-hez hasonló platformon, ahonnan kényelmesen le lehetne tölteni azokat bármikor.
2019. dec. 30. 12:33
 29/64 anonim ***** válasza:
Ja jó csak akkor ne ilyen fostalicska filmeket csinàljanak. 73 éves vèn fszt akcióhősnek pl.? Ez szànalmas. Mi lesz a következő? Hetvenes nènikkel rebootoljàk a Baywatchot? És ezekèrt fizessünk 7-8 ezer forintot?😠
2019. dec. 30. 12:37
 30/64 anonim ***** válasza:
0%

"Na haladunk, sikerült felfogni a különbséget. Most jön a következő lecke: elkérheted-e az átlagemberektől a havi fizetésük 5%-át egy kétórás, egyszer nézős mozifilmért anélkül, hogy ők inkább le akarják torrentezni azt 15 perc alatt?"

Hát ez az, hogy nem haladunk.

Azaz, te nem haladsz. Kibúvókat keresel, a jogtalanságot magyarázgatod.

A 6500 Ft egy USA átlagpolgár kb két órányi munnkabére.

Ennyi munkájáért kap másfél órányi szórakozást. Aki meg tudja fizetni, az megteszi, aki meg nem, az ne lopjon, meg ne gyártson ideológiát arra, hogy miért lop. Ha a film rossz, nem kell megvenni, de ellopni még úgy sem. Tolvaj vagy, aki ezt nem képes belátni.

Azért, mert te kevesebbet keresel, nem vagy jogosult sem olcsóbban hozzájutni, sem ellopni azt, ami más tulajdona, amibe más fektetett pénzt, energiát.

Az meg, hogy te torrenten is hozzáférhetsz, nem érv. A márkás karórát is el lehet lopni, mégis, az emberek többsége inkább fizet érte.

2019. dec. 30. 12:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!