Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 40 év után derült ki, egy...

40 év után derült ki, egy általam kért DNS teszt után, hogy a gyermek aki után gyerektartást fizettem 18 évig, nem tőlem van. Sose tartottuk a kapcsolatot. Mit tennétek a helyembe, élnétek-e valamilyen retorzióval az anya ellen?

Figyelt kérdés

Anno beperelt az anyja mert nem vállaltam az apaságot, már akkor sejtéseim voltak, hogy palira vett a könnyű nőcske, de a bíróság vérvétel után valószínűnek ítélte az apaságot, mivel az akkori rendszerben a gyermeknek mindenképpen apa kellett.

Természetesen a „gyermek” nehezen viseli, hiszen az anyja megvezette és nagyon váratlanul érte a DNS teszt eredménye.

2019. dec. 25. 11:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
59%

"40 év után derült ki"

Ismerve a GyK-t nem tudom mennyire hihető a kérdés (nem tartottad a gyerekkel a kapcsolatot de megviselte hogy nem te vagy az apja?), de egy valami igaz:

A fogantatás pillanatától kezdve 0 (nulla, zéró, semmi) beleszólása nincs jogilag egy férfinak hogy mi lesz a gyerekével, hogyan legyen nevelve, mikor láthatja, stb. A törvény szempontjából nem vagy teljes értékű szülő, csak valaki vagy akinek fizetnie kell X összeget (ha meg éppen hogy nyögöd és közben nyomorogsz hát kit érdekel, fizess paraszt), mindezt "a gyerek érdekében" (de a gyerek mégse láthatja az apát akármikor...). Ne engedjétek hogy a nő "véletlenül" teherbe essen, gumit kell húzni (mindegy hogy "jaj nyugi, bevettem a tabit hehe") aztán utána lehúzni a vécén.

2019. dec. 25. 12:41
 12/22 anonim ***** válasza:
71%
Az anyát nem, de esetleg az államot, ha tényleg hanyag volt az antropológiai vizsgálat. De nagy valószínűséggel már annak az anyagát sem tudják visszakeresni, egy idő után nem őrzik ezeket a dokumentumokat és kérdéses, hogy előtte digitalizálták e.
2019. dec. 25. 12:42
 13/22 anonim ***** válasza:
22%
Főleg ha gazdag vagy, nagyon jól keresel. Azt fogja hazudni a nő, hogy bevette a tablettàt, közben pedig már a pènz lebeg a szeme előtt. Alig várja, hogy gyereke legyen és rád foghassa. Egyik gazdag ismerősöm is pórul járt😅 Mondjuk meg is érdemelte, hogy fizethet bősègesen, nem is tudom hogyan gondolhatta, hogy egy sokkal fiatalabb nőnek, önmagáèrt kell ès nem a pènzèért, de rá***ott😊
2019. dec. 25. 13:12
 14/22 qkker1 ***** válasza:
33%

"Egyik gazdag ismerősöm is pórul járt"

Ebből is látszik, hogy a pénzzel nem jár ész! Miért nem tudott gumit húzni a farkára?

/de legalább a vezéred örül, hogy szaporodik a magyar/

2019. dec. 25. 14:50
 15/22 anonim ***** válasza:
81%

5 évre visszafelé perelhetsz pénzt, más semmit.

Ne húzd magad ezen.

2019. dec. 25. 15:09
 16/22 A kérdező kommentje:

#11 „(nem tartottad a gyerekkel a kapcsolatot de megviselte hogy nem te vagy az apja?) „

Szerintem téged is megviselne, ha x évtized után kiderülne, hogy akit apádnak tudtál, mégsem az. Kapcsolatot hagyományos módon nem tartottunk, pl. ismerősök vagyunk az egyik közösségi oldalon, ennyi.

Az tény, hogy a fiatalkoromban az a pénz sokszor hiányzott...

#12 Ez elég szomorú, tönkreteszi egy fiatalember életét és még ejnye-bejnyére sincs lehetőség.

A gyermeket nem szeretném bíróságra rángatni, hisz ő az aki nem tehet semmiről.

Az állammal szemben esélytelen.

#15 Mindig van remény, hogy a gonosz elnyeri méltó jutalmát. Azért mérget nem innék rá :)

Azért is fordultam hozzátok, hátha van valakinek az ismeretségi körében hasonló történet és megosztaná velünk.

2019. dec. 25. 16:52
 17/22 anonim ***** válasza:
34%

"Természetesen a „gyermek” nehezen viseli, hiszen az anyja megvezette és nagyon váratlanul érte a DNS teszt eredménye."

Az nem biztos. Ha a nő veled párhuzamosan mással is létesített szexuális kapcsolatot, akkor csak a megérzéseire hagyatkozhat, tényekre kevésbé.

Lehetséges, hogy ő is úgy hitte eddig, hogy te vagy az apa, ezt valószinűsíti a DNS tesztbe való beleegyezés is.

Az mondjuk számomra több mint furcsa, hogy te szahartál arra a gyermekre, aki az akkori vér- és antropológiai vizsgálat szerint a tied volt.

Az tévedés, amit írnak, hogy ne követelhetnéd vissza a teljes tartásdíjat, amit fizettél 18 éven át.

Visszakövetelheted, alappal, feltéve ha a DNS vizsgálat korrekt és szakszerű volt, tehát adott esetben bíróság előtt is megállná a helyét.

A követelésed nem évült el, a jogalapod pedig a tévedésben tartás.

2019. dec. 25. 21:00
 18/22 anonim ***** válasza:
35%
Gondolgodtam ezen. Ha az antropológiai vizsgálat is stimmelt, akkor a testvéred az apja.
2019. dec. 25. 21:03
 19/22 anonim ***** válasza:
81%

A bíróság mit állapított meg pontosan? Jogerősen megállapította, hogy te vagy az apja, vagy csak rábeszéld hogy hagyd abba a pert és ismerd el az apaságot? Azért lényeges, mert ha bírósági ítélet nem állapította meg az apaságot, akkor a teszt eredményének tudomásodra jutása után most egy éven belül támadhatod meg bíróságon az apaság vélelmét.

4:108. § [Az apasági vélelem megtámadásának kizártsága]

...

b) az apaságot bíróság állapította meg.

107. § [Az apasági vélelem megtámadásának okai]

...

(2) Ha az apaság vélelme teljes hatályú apai elismerő nyilatkozaton alapul, a vélelmet azon az alapon is meg lehet támadni, hogy

...

b) az apai elismerő nyilatkozatot tévedés, megtévesztés vagy jogellenes fenyegetés hatása alatt tették meg; ...

2019. dec. 25. 21:11
 20/22 anonim ***** válasza:
Hogyan alakultak a dolgok a kérdés kiírása óta, kérdező? Beszéltél ügyvéddel, hogy ő mit tanácsol az esettel kapcsolatban?
2021. máj. 11. 01:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!