A rendőrnyomozó miért ilyen rendes a családtagjaimmal, ha jelentős értékre elkövetett lopással gyanít engem?
Rosszkor voltam rossz helyen és történt egy nagyobb készpénzlopás amiért hosszú éveket lehet börtönbe lenni. Dolgoztam annál a multi cégnél Természetesen nem én követtem el, de aznap történt amikor felmondtam. Feljelentettek, de a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást bizonyíték rám nincs, viszont engem még egyetlen egyszer sem hallgattak ki, gondolom majd én leszek az utolsó. Az eset februárba történt, azóta is folyik a nyomozás de fog is még vagy félévig, mert telefonon el tudtam érni a nyomozót aki mondta, hogy igen van nyomozás emiatt és eddig tanúkat hallgattak ki. Fura módon a testvéremet és édesanyámat is beidézte tanúként.
Azt mondta testvérem és édesanyám is, hogy a nyomozó azt mondta nekik, hogy ő mint magánember tudja, hogy én sáros vagyok ebben. A nyomozó testvéremmel tegezést is kezdeményezett amibe tesóm belement és tegeződtek. Nagyon barátias volt a nyomozó a tesómmal és azt mondta a nyomozó a tesómnak, hogy beszéljen velem, puhítson meg és ott a rendőrségen én szépen valljam be, hogy én voltam és a nyomozó beszél az ügyésszel, hogy ne csináljanak belőle ügyet hanem csak egy nagyon enyhe büntetést maximum felfüggesztettet adjanak. Anyukámnak is mondta a nyomozó, hogy beszéljen velem, szépen mondjam el őszíntéh, hogy én követtem el és a nyomozó segíteni fog, hogy ne legyen nagy gond ebből?
Én ezt egy nagy csabdának látom, hogy így akarna megpuhítani a nyomozó ahogy tesómmal és anyukámmal is üzente, hogy valljam be őszintén, hogy én tettem és, ha bevallanám (amit el sem követtem) akkor szépen kihallgatna gyanusítottként és kattanna is a bilincs és mennék az előzetesbe, az ítélet is letöltendő lenne. Akkor utána mondhatnám, hogy átvert de csúnyán ő pedig örűlne, hogy végre megoldott egy ügyet.
Nem most jöttem le a falról, természetesen ez csabda, mert egy vadidegen nyomozó miért lenne barátias egy vadidegen emberrel, a családommal és velem, hogy segít, hogy ne legyen nagy baj. Ugyanis ez súlyos bűn a jelentős értékű lopás és börtön jár érte. A rendőrnyomozó felettesei gondolom csesztetik a nyomozókat, hogy minnél több ügyet oldjanak meg. Hülye én nem vagyok, ez mind azért van smit leírtam, mert ő nem engem sajnál, ez trükk, hanem sikeresen fel akarja deríteni az ügyet és rács mögé tenni.
Gondolom nincs a kezükben bizonyíték, hogy már ilyenhez folyamodik, hogy ilyeneket mond és üzen nekem a családtagjaimmal.
Szerintetek tévedek vagy teljesen jól látom és jól gondolom a dolgot, hogy ez egy nagy csabda?
Azt írod, hogy nem vagy hülye, pedig az vagy.
Hű de ügyesen kinyomoztad, hogy kinél van az ügy, amikor a tesód és az anyukád idézésén rajta van a neve és telefonszáma. :D Hát nálad ez a max. pedig normális embernél ez a minimum.
Ügyvéddel nem akarsz beszélni, jó, kockáztass néhány év szabadságvesztést, mert olyan okosnak képzeled magad.
Ezek szerint - mivel azt mondta a rendőr, hogy nyugodj meg, minden rendben, máris megnyugodtál, ill. azt hiszed, hogy attól, hogy írsz egy észrevételt, az bármilyen befolyással is van a nyomozás kimenetelére.
Komolyan azt hiszed, hogy leírod észrevételben, hogy tegeződött a bátyáddal, akkor máris jelent az bármit is. Ha úgy alakul majd emlegetheted a smasszernak minden nap, hogy tegeződtek, biztos érdekelni fogja.
A rendőr ha nem tudja elérni azt, hogy a gyanúsított feladja magát, akkor pont az az érdeke, hogy az elkövető biztonságban érezze magát, ne csináljon semmit, főleg ne fogadjon ügyvédet. Nálad sokkal dörzsöltebb embereket is csőbe húznak
Miért akarsz hülyeséget csinálni?
Az, hogy írsz egy levelet az nem fog a hasznodra válni. Vagy mit gondolsz, a nyomozó megkapja a levelet, ami kb. arról szól, hogy "nem én voltam, hagyj békén", ő pedig a homlokára csap, hogy "jééé, hát hogy gondolhattam ilyesmit?" és vége?
Azt mondod, hogy hosszú évekre börtönbe csukhatnak, de sajnálsz néhány forintot egy ügyvédre?
Igazából nem indult olyan rosszul a kérdés, de most elkezdtél butaságokat írni...
Gondolt végig, hogy mivel bizonyíthatnád, hogy nem te voltál a tettes (mit tudom én, az eset megtörténtekor épp rizspelyhet vettél a Lidl-ben és megvan még róla a nyugta, vagy a netbanki értesítés, bármi), ha pedig behívnak, akkor mérlegelés után vigyél magaddal ügyvédet is.
De ennyi, más dolgod nincs ezzel. Ne írogass hülye leveleket és telefonálj többet, mert nem tudsz olyat mondani neki, ami azonnal megakasztaná a nyomozását és/vagy ne hívná fej jobban rád a figyelmet.
Egy kérdés?
Abból mi bajom lenne, hogy leírom a nyomozónak, hogy amit csinál az tudom, hogy csapda, taktika?
A másik az, hogy nyugodt vagyok, mert nem követtem el és én nem fogom bizonyítani az ártatlanságom, mert a rendőrségnek kell bizonyítani az elkövető bűnösségét.
És még egy:
Utolsó! Az írásképed alapján levettem azt, hogy neked olyan munkád lehet, ami kötődik a rendőrségi és/vagy a bűnügyi szakterülethez. Díjjazom amúgy a válaszod, ment is a zöld kéz.
Azta, kérdező, te nagyon hülye vagy!
Mi károd származhat abból, ha megírod a rendőrnek, hogy tudod, hogy csaBda?
Először is mi hasznod lehet belőle?! Semmi. Azt hiszed, hogy elszégyelli magát, majd remegő ajkakkal bocsánatodért esedezik, hogy jaj, hogy is képzelhette egy pillanatig, hogy te képes lennél lopni?!
Akkor úgy beszélek, mint egy hülye gyerekhez kell, hátha úgy megérted.
A kis Vuknak mikor van nagyobb esélye megúszni a simabőrű veszélyét: ha odamegy hozzá, és azt mondja, hogy "tudja ám, hogy a ház sarkához tette a csapdát, de nem sétál bele", vagy akkor, ha csak akkor találkozik vele, ha elkerülhetetlen, és akkor is fel van készülve a veszélyre?
Mit csinál a simabőrű, ha megtudja, hogy az egyik csaBdája nem vált be, na mit? Felállít egy másikat, amit nem ismersz, te meg nagy elégedetten belesétálsz, mondván, hogy jól megmondtad a simabőrűnek, hogy csaBda a csabda és te látod ám a csabdát.
Te olyan hülye vagy, hogy azt fel se bírod fogni. Nem tudsz magadon segíteni, ezért kell neked egy ügyvéd. Ő olyan csapdákat is ismer, amiket te nem. Ha a simabőrű be akar csapni, akkor az ügyvéd megmondja, hogy az csapda, esetleg azt is, hogy nem szabad ilyen csapdát használni.
De téged a simabőrű két perc alatt összezavar, hogy még azt is bevallod, hogy te vagy maga a sátán.
Persze ha sajnálod a kis pénzt az ügyvédre, akkor sincs semmi baj, legfeljebb pár évig a börtönben faszcsapdának használják a seggedet, arra is szükség van. Ott majd mondhatod mindenkinek, hogy milyen okos voltál, mert előre láttad a csapdát, de csaltak a csapdával, és csapdába csaltak egy másik csapdával, aztán a csapda becsapott és így kerültél csapdába.
Most kb. úgy beszéltem, ahogy te, szóval ezt talán megérted már.
Okostojás, fogjad fel hogy minél többet beszélsz, nem fogja meghatni őket, csak azt nézik, hogy mi lehet ellened bizonyíték.
Nem tudom, hogy hallottál-e a móri bankrablásról, elfogtak néhány embert, évekig börtönbe kerültek, aztán csak nagy sokára derült ki, hogy nem is ők voltak a rablók, de csak azért, mert előkerült a fegyver, és azon rajta volt az igazi rablók DNS-e...
Törd okostojásocska azt a fejedet, ha nem lennél gyanús, akkor valóban így megmondanák neked, valóban igyekeznek megnyugtatni?! A nyomozók nem pszichológusok, hogy a lelkecskéddel foglalkozzanak, annyit mondanának, hogy a nyomozással kapcsolatosan nem adhatnak semmi tájékoztatást, majd behívnak, ha jónak látják, ne mondd meg nekik, hogy mit csináljanak. Már csak azért is, mert ha úgy is lenne, nem akarják, hogy eljárjon a szád, és hencegj, hogy megmondták, hogy nem vagy már gyanúsított bibibiiii (amennyi eszed van, képes vagy rá) és akkor az igazi elkövetők még jobban vigyáznak, és megnézik, hogy ha maradt még valami árulkodó nyom, akkor azt eltüntessék, illetve új hamis bizonyítékokat csináljanak ellened, hogy megint csabdába essél, te kis Csabdacsacsi!
Enyhítő körülmény a beismerő vallomás és a megbánás, büntetlen előélet, és hasonlók, és ha meg akarod azzal kerülhető el a börtön ESETLEG, ha az okozott kárt megtérítik.
Ezt mivel állítólag nem te követted el - nem biztos, hogy meg tudod tenni, szóval tök mindegy, hogy b-vel vagy p-vel írod a csapdát.
Esetleg megírnád, hogy mi az a jelentős összeg? csak mert az egy btk. fogalom, de nem biztos, hogy te ezzel tisztában vagy, és lehet, hogy úgy használod, hogy számodra jelentős.
Nem írok én neked meg semmit. Közöd hozzá: Semmi.
Az előtted lévő 75 % - os válaszoló sokkal normálisabb mint te.
Inkább menj és mesélj valami csaBdás mesét a gyeremednek( ha van).
Buék.
Rendben. Te leszel a főhőse.
Csak aztán nehogy akkor jusson csak eszed helyébe, hogy csabdaszakérdőhőz fortujjál, amikor már leharabda a csabda a lábadat. Csodákra ugyanis a csabdaszakértők sem kébeseg.
Normálisra fordítva a szót, nem azért kérdeztem, hogy mekkora összegről lehet szó, mert annyira fontos vagy számomra, hanem azért, mert lehet, hogy valójában nem is olyan nagy a bünti, mint képzeled. Lehet, hogy neked az 50 ezer is már jelentős, és így azt írod, de btk . meghatározása szerint a jelentős érték sokkal magasabb. De tényleg nem érdekelsz.
Bújjék! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!