Vatera tartozás alól kibúvó hogyan lehet kibújni?
Vaterán árulok néhány terméket. De sajnos úgy látszik egyik sem fog elkelni.
A termékfeltöltési és kiemelési díjakra 1500 Ft.-om ment el.
A vatera szabályzatában csak az áll, hogy ha nem fizetek határidőn belül, akkor letiltják bizonyos szolgáltatásokat a részemre.
Ebből nem lehet rendőrségi, vagy valamilyen pénzbehajtási ügy.
Ezért a kevesebb mint 1500Ft-ért csak nem hurcolnak meg annyira.
Tulajdonképen benne van a kérdésedbe a válaszod, hogy a
"A vatera szabályzatában csak az áll, hogy ha nem fizetek határidőn belül, akkor letiltják bizonyos szolgáltatásokat a részemre."
Vagyis a szolgáltatásért előre fizetsz! Nem fizetés esetén megszűnik a jogviszony.
Olyan nincs, hogy amíg el nem kel addig te köteles vagy hirdetni (akár életed végéig)
Nekem is szűnt már meg hirdetésem. Nyugi
13:39 az okfejtésedben ott a hiba, hogy utólag kell fizetni, nem előre
"Amennyiben a Vatera által kiküldött számla rendezése nem történik meg a számlán jelzett fizetési határidőn belül, a Vatera, a fizetési határidő lejártát követő 7. napon fizetési felszólítást küld email üzenet formájában a Felhasználónak. A fizetési felszólításban megjelölt további 7 napos fizetési határidő teljesítésének hiányában a Vatera a Felhasználó felhasználói jogosultságait ideiglenes tiltás alá helyezi, amiről email üzenet formájában tájékoztatja a Felhasználót. A jogosultságok tiltásának feloldására kizárólag a kötelezettségek rendezését követően kerülhet sor. A második fizetési felszólításon szereplő fizetési határidő túllépésének 7. napján a fennálló kötelezettségeket a Vatera követelésbehajtó partnereihez adhatja át behajtásra. A követelésbehajtás költségei a nem fizető ügyfelet terhelik, amelyek a követelésbehajtó partner által kibocsátott számlán jelennek meg terhelésként. A követelésre átadott összeget kizárólag a követelésbehajtó partnernek az általa kiállított számla alapján lehet kiegyenlíteni! A követelésbehajtás eredménytelensége esetén a Vatera peres úton érvényesítheti követelését.
Fizetési felszólítást a Vatera a Felhasználó által a regisztrációs adatoknál megadott e-mail címre, vagy mobiltelefonszámra küldött SMS-ben tesz meg, mely írásbeli értesítésnek minősül."
Igen, gondolom tényleg ki kell adniuk a behajtóknak. De viszont a behajtók mit tudnak tenni?
Van 1500 Ft. tartozásom és vegyük hozzá a behajtás költségeit ami max 10 000Ft. Még így sem éri el az a 20 000Ft-os minimális értékhatárt ami alatt pert lehet kezdeményezni.
Én úgy gondolom, hogy a cégek csak ijesztgetnek, mert talán az egyszer nem fizetők (mint én is), megijednek. Szerintem, mint neten is olvastam többen elküldték őket melegebb éghajlatra, és utána békén hagyták őket.
Érdemes elolvasni a komment rész is.
Mint becsületes állampolgár, akinek a fejében megfordul hogy meglehetne spórolni némi pénzt, mert ezt látja a tv-ből, és a helyi közértben is hogy lopnak (és nem csak az indiánok).
Hát remélem sikerül eladni egy terméket, vagy ha minden kötél szakad késedelmi felszólítás után nem sokkal fizetéskor kifizetem a számlám.
De ha valakinek valós tapasztalata van ilyen ügyben, kérem írja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!