Meddig él a tartozás követelés?
Nagyon rossz anyagi körülmények között éltem a szüleim egy ideig elvették a keresetemet, aztán kidobtak az utcára. Soha nem lettem hajléktalan, dolgoztam, albérletben éltem, estin leérettségiztem aztán nappali tagozatos egyetemre jártam, minimális jövedelmeim voltak, és ezért sokáig blicceltem a bkv-én 2007 környékén az összegyűjtött követelést egy ügyvédi irodának átadta a bkv behajtásra. De mert nem a szüleimmel hanem albérletben laktam és diák voltam, lényegében nem tudtak tőlem semmit se behajtani.És láthatóan le is mondtak erről, illetve nem kerestek ez ügyben. Talán reményem nyílik a jövőben, arra, hogy diplomával kicsit biztosabb jövedelemre tegyek szert. Ha egy-két éven belül elkezdek önerő befizetésével hitelre lakást vásárolni, felbukkanhat-e követelésével valamelyik megbízott iroda, vagy ennek már kevés az esélye? Illetve az ekkor vásárlás alatt álló ingatlant veszélyezteti-e ez? Meddig él ez a követelés? A 2007-ben benyújtott követelés 2002-2007 közötti időszakban kiszabott pótdíjakra vonatkozott.
A válaszokat köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!