A férjem azzal fenyeget, hogy elveszi tőlem a gyereket. Mit tehetetek ebben a helyzetben, tényleg elveheti tőlem?
Nem a legfontosabb a lakàs, de ha válnak és a házzassàgban szerzett vagyonból adott a lakásba a hölgy akkor válásnál az a pènz is feleződik/ a jelenlegi férj is igényt tarthat "tulajdon részre" a lakàsból.
Kedves kèrdező, konzultàlj ügyvéddel, szerezz tanùkat (pl. mostani párod), vedd fel mikor a pàrod hasonlókat mond neked (akár rejtettkamerákkal, akár a telefonodon bekapcsolva felejtett mikrofonnal).
A kórhàzbahozatós történet kamunak tűnik, de ha ez igaz, akkor hozd fel az ügyvédnél, mert szerintem illegàlis valakit az akarata ellenére kórházbavitetni és ha dokumentálva volt az eset akkor ez inkább a fèrjed beszámíthatósága elleni bizonyíték.
"Szerezni fog egy orvosi szakvéleményt" Jajj, hogy ezekkel mindig fenyegetőznek... szerezz egyet te is kérdező.
"gyámság alá helyezteti az 5 éves gyermekünk"
Magyarországon szinte lehetetlen a gyermeket gyàmság alá helyezni/intézetbe adni ha legalàbb az egyik szülő igényt tart a gyermekre (és nevelèsre alkalmas)....
Én amellett vagyok, hogy válásnàl a fèrfiaknak ugyanolyan joguk van a gyerekre mint a nőknek, tehát egyetèrtek a közös felügyelettel, de ebben az esetben már attól félnék, hogy az exfèrj elviszi a gyerekeket egyik látogatása alkalmàval és sosem hozza vissza, vagy bosszúból rám tàmad. Egyàltalán nem mutat érdeklődő magatartást a gyerek irànyába.
Beszélgess egy klinikai pszichiáterrel, hátha tud tanàcsot adni, de én a leírás alapján ezt az embert a gyerek védelmében megpróbálnàm kizárni a nevelésből.
Ha vannak befolyásos ismerősei akkor jó ügyvédre lesz szüksèged, türelemre és temérdek pénzre: a bíróságon lehet addig fellebbezni, hogy ezek az ismerősök màr ne jelentsenek különbséget.
Az #5-ös válaszoló vagyok, kérdezz már rà a férjednél, hogyha:
- neki is voltak alkalmi kapcsolatai
- tudott a viszonyodról
- kezdetben támogató volt
Akkor neki most úgy mik a céljai/ elképzelèsei? A pénz miatt aggódik, a kényelem fog neki hiànyozni (nem vezeted a háztartást), fèl hogy elveszed a gyereket, vagy csak irigy a boldogsàgodra?
Ha kapsz vàlszt akkor tudni fogod hogyan viszonyulj hozzá, ha nem mond semmit akkor közöld vele, hogy nem racionálisan viselkedik ès jelenleg ő nem beszámítható, hiszen mindkettőtök szabadabb lenne a válás után. Egyébként ha nincs vàlasz akkor feltételezheted, hogy nem etikusak az indokai, ha esetleg a "szeretlek" vàlasszal jön akkor kezeld úgy mintha nem mondott volna semmit. (mert ha tényleg szeretne és fontos lennél, akkor idàig nem fajultak volna a dolgok)
Nem leszek most népszerű: de amikor anyám vált sokat segített, hogy lemondott a gyerektartàsról, ha a férjed a pénzre hivatkozik és nem érdekli a gyerek, akkor fontolóra venném ezt a megoldást.
Jobb egy nyugodt élet mint néhány 20 ezresért rettegésben élni - mivel stabil vagy anyagilag.
Ja és csak szemèlyes vèlemèmy, de a kórhàzi túra utàn kiköltöztem volna a gyerekkel együtt, ez nem volt számodra lehetsèges? (nem bàntásból, csak nem értem van-e ilyenkor valami jogi akadàly ami miatt nem tanàcsos ezt megtenni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!