Mit lehet tenni a munkahelyi verbális eroszak elkövetői ellen?
A feleségemet és a többi női kollégát folyamatosan zaklatja és sértegeti az egyik férfi kollégájuk. A ferfiakat nem bántja, de a nőket állandóan piszkálja, bunkón beszél velük, trágár szavakkal és fennhango piszkalja őket, megalazo és lenéző módon beszel velük. Ezt csak négyszemközt műveli, ha masok is ott vannak, akkor nem.
Úgy tudom, hogy a btk-ba is bekerült a verbális erőszak fogalma, egy kalap ala veszi a fizikai bántalmazással.
Úgy tudom, hogy a törvény ilyenkor egyértelműen a munkáltatót teszi felelőssé, az ő dolga lenne megszüntetni ezt a helyzetet.
Mit lehet tenni ez ellen és hogyan kell alkalmazni a törvényt, ha a munkáltató nem teszi meg a kellő intézkedéseket?
Én is kíváncsi lennék többre. Az sem egyértelmű, hogy főnök él vissza a hatalmával, vagy szexuális zaklatásról van szó. Egyáltalán jelentették -e a főnökségnek..
Remélem legkésőbb hétfőn kiderül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!