Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Pár hete mentem férjhez és...

Pár hete mentem férjhez és felvettem a nevét. De megbántam. Lehet ezt változtatni? Vagy van valamennyi idő amit megkell várni.

Figyelt kérdés
2019. szept. 11. 07:42
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
79%

Én most már adnék neki egy kis időt, hátha megszokod ezalatt, illetve megtetszik. Pár héten vagy hónapon már nem múlik semmi. Ha viszont végképp nem megy, továbbra is idegenkedsz tőle, akkor elvileg meg lehet változtatni simán, szóval emiatt ne aggódj.

Egyébként pedig hétköznapi használatban, szóval bemutatkozásnál, vagy levelek, emailek aláírásakor úgy használod a nevedet, ahogy akarod. Egyáltalán nem muszáj X Y-né alakban, nyugodtan írhatod meg mondhatod azt, hogy X-né Z mondjuk, ahol a Z a lánykori neved.

2019. szept. 11. 10:45
 32/47 anonim válasza:
93%

Amikor mi házasodtunk, akkor is mindenkinek megvolt a véleménye. Az egyszerűség kedvéért legyen a férjem Nagy Béla, én meg Kis Anna.

Az egyik mamám a Nagyné Kis Anna mellett kampányolt, a másik mamám a Nagy Béláné mellett, a család többi tagja az akkor divatba jött Nagy-Kis Anna mellett, nekem meg egyedül a Nagy Anna verzió tetszett, amivel egyébként még a férjem sem értett nagyon egyet, azt mondta olyan így, mintha testvérek lennénk. Én meg mondtam, ha én választok, olyat fogok, ami nekem tetszik, ugyanis engem fognak így hívni! Szóval Nagy Anna lettem, mára senkinek sem fura, és már nem is szólogatnak be.

Ha neked a Nagy Béláné tetszik, akármilyen okból, ne engedd, hogy elbizonytalanítsanak a rokonok, barátok, ismeretlenek vagy egy hülye cikk az aktuális divatról.

Tanuld meg kizárni mások véleményét, különben nagyon boldogtalan életed lesz.

2019. szept. 11. 11:03
 33/47 anonim ***** válasza:
64%

Ne a gyakorin írogató incel, férfinak se nevezhető véglények véleményére hallgass, akik azt mondják, hogy el se vettek volna, vagy elválnának tőled ilyenért. :D Ezek még életükben nem voltak nővel, mit tudhatnak egy házasságról?

Hoztál egy rossz döntést amit megbántál. Miért lenne késő korrigálni? A férjed nyilván nem a neved miatt szeret. "Eldobni a nevét" te jó ég. 😂😂😂

Vegyél fel olyan nevet, amivel komfortosan érzed magad. A jelenlegi tényleg öreges, meg általában olyan nők "dobják el" (de gáz ez a kifejezés) a teljes nevüket, akiket lesz.r a saját családjuk. De ha neked ez tetszik, tartsd meg.

2019. szept. 11. 11:03
 34/47 anonim ***** válasza:
40%

Ez az amúgy, csak és kizárólag hivatalos helyeken kell ezt a neved használni, mindenhol máshol bemutatkozhatsz, ahogy neked tetszik.

Ahol meg hivatalosan le kell ezt írni, ott van a leánykori neved is. Szóval, nem olyan nagy gond. A játszótéren meg nyugodtan bemutatkozhatsz akár a lánykori neveden is, ha ahhoz van kedved, vagy mondhatod, hogy Kis Béláné aranka, vagy Kissné Aranka, vagy Varga Aranka vagyok, a Kiss Marci anyukája, vagy amit csak akarsz.

2019. szept. 11. 11:26
 35/47 anonim válasza:
31%
Én várnék még kicsit a helyedben. Ha nagyon nem bírod megszokni, akkor megváltoztathatnád akár úgy is, hogy az ő vezetéknevét és a te keresztneved párosítod össze. Tehát Kiss Béláné Aranka helyett Kiss Aranka lennél. Sok lehetőség van arra, hogy ott legyen a férjed neve legalább részben, ha ilyen lehetőséget választasz, szerintem nem bántod meg vele, de persze te ismered.
2019. szept. 11. 11:28
 36/47 anonim ***** válasza:
15%
Komolyan azért akarod megváltoztatni, mert NEKED tetszik, de MÁS szerint ciki? Ne már...
2019. szept. 11. 11:33
 37/47 anonim válasza:
30%

Szerintem gáz a férfi nevének a felvétele minden formában. 21. század van basszus, helyezd már magad azonos szintre a férfiakkal. Amúgy anyám már 40 évvel ezelőtt sem vette fel apám nevét semmilyen formában, és nem ezen múlt sose a boldogságuk. Ja és mindkettő értelmes diplomás ember.

Általában az egyszerűbb emberek élnek ilyen régimódi életet, meg ott kell mindig más véleménye szerint élni.

Csak hogy tudd, miből lehet választani.

Én visszavenném a saját nevem.

2019. szept. 11. 11:33
 38/47 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire mások véleményétől (ráadául lehetséges véleményétől) teszed függővé, mit teszel és mit nem, akkor legalább gyereket ne mostanában vállalj kérlek, előbb várd meg, hogy felnőj.
2019. szept. 11. 11:37
 39/47 anonim ***** válasza:
85%

Ez valami új kamusorozat?

Az elmúlt napokban mindig van ilyen -né kérdés. És hogy ciki, nem ciki, stb.

2019. szept. 11. 11:46
 40/47 anonim ***** válasza:
36%

Anyám pl Nagy Béláné jellegű néven él, a hétköznapokban mégis mindenki Nagy Annának ismeri, kollegái, ismerősei, a főnöke is úgy hivatkozik rá. Csak a hivatalos aláírása a -né.

Kollegális körben is van ugyanilyen, pont ugyanez, mikor felvették, kérte, hogy őt így szokták szólítani, főnök tudomásul vette. A szerződésen Nagy Béláné, de minden belsős dologban (beosztás, emailek) meg Nagy Anna. Én is csak azért tudom, mert én segítettem neki belépés után a dolgokban, de X idő elteltével még a főnök is rácsodálkozott, hogy ez ki. :)

Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy a hétköznapokban simán tudod használni a keresztneved. Bemutatkozni is tudsz úgy, hogy Nagy Béláné Anna, és akkor egyértelmű a keresztneved. :)

2019. szept. 11. 11:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!