Hogyan tudjak változtatni azon, hogy igy lekezelnek?
Elvégeztem a pszichológiát , de nem segitett rajtam , abban , hogy jó kapcsolatokat alakitsak ki a környezetemmel .
Arra vezetem vissza a problémáimat , hogy gyerekkoromban apám gyulölt , es kritizált igazsagtalanul.
Én erre úgy reagáltam , hogy ” bocs, hogy élek” attitudöt fejlesztettem ki , konfliktuskerulö lettem, mindent elturök, nem fejlesztettem ki a határaimat , mert ha kialltam magamért , akkor verést kaphattam volna
Igy mindig jól tanultam, es ha pasik bantottak, nem reagaltam , nem is tudtam hogy kell , ha fenekemre csaptak , nem reagaltam, tettem hogy nem látom, nyugodtan kikezdhettek velem, en tettem a vakot , süketet .
Apam is sokszor illetlenul bámult es viselkedett velem es ilyenkor megszoktam hogy nem kell meglátni a rosszat
Apam mar nem él én is felnöttem , de folyton csoportokban , munkában perifériára szorulok, es a legszelidebb pasiba is felkeltem az állatot , egy idö utan úgy kezdenek viselkedni velem, mint apám, lekezelnek , ugratnak mások elött , folyton velem foglalkoznak , stb
Mintha újra teremtödne a gyerekkorom folyton .
Hogyan tudnak ezen változtatni ?
Amúgy nyilt vagyok , humoros de az az erzesem , hogy rossz pozicióba kerulök folyton
Csatlakoznék az előttem szólókhoz.
Mintha egy dobozban lennél, aminek az egyik oldala nyjtva van de te mégis a doboz sötét sarkában állsz, holott egy lépés lenne a szabadság. Tedd meg a lépést, légy büszke, öntudatos nő és törekedj arra, hogy a múlt ne ismétlődjön. Férfiként mondom, jellemtelen ember lehet aki úgy bánik egy nővel ahogy azt te irtad, viszont szabad akaratod van, önálló vágyaid amelyeknek hangot kell adnod.
Könnyu mondani , hogy változtass! Mintha nem akarnák
Csak konkretan nem tudom hogyan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!