Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Pár hete mentem férjhez és...

Pár hete mentem férjhez és felvettem a nevét. De megbántam. Lehet ezt változtatni? Vagy van valamennyi idő amit megkell várni.

Figyelt kérdés
2019. szept. 11. 07:42
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
94%
Ha beadsz egy névváltoztatási kérvényt, akkor megváltoztathatod, csak nem olcsó, meg minden okmányodat is cseréltetni kell.
2019. szept. 11. 07:47
 2/47 A kérdező kommentje:
Nem tudom a férjemnek hogy mondjam meg nehogy félre értse
2019. szept. 11. 07:53
 3/47 anonim ***** válasza:
86%

Miért bántad meg?

Számomra ez csak formaság volt, praktikus okokból az xy-né verzióra esett a választásom. De ettől még a keresztnevemen szólít mindenki.

Munkában csak alászignózom, hogy xy-né, vagy x-né.

Viszont rájöttem, hogy abból a szempontból praktikus, hogy nem kezd el udvarolni a kedves ügyfél, mert egyértelmű, hogy férjnél vagyok.

2019. szept. 11. 07:56
 4/47 A kérdező kommentje:
Mindenhol azt olvasom, hogy öreges, régies már nem divat meg ciki.
2019. szept. 11. 08:03
 5/47 anonim ***** válasza:
78%
A házasságkötés helye szerinti anyakönyvvezetőnél kell kérvényezni, házassági név megváltoztatása az eljárás. Egyszerűbb, mint általában a névváltoztatás. Korábban eljárási díja sem volt, csak az okmánycsere ami költség. A férjeddel neked kell ezt lemeccselni. Én sem szeretem azt a változatot, amit felvettem, nem is használom.
2019. szept. 11. 08:07
 6/47 anonim ***** válasza:
93%

Kit érdekel, mit mond más, ha neked ez tetszik? Ilyen miatt ne bánd meg, meg ne kattogj, mert így rohadt sok gondod lesz még az életben...

Mi lesz, ha gyereketek lesz? Ott aztán még a szomszéd kiskutya is bele fog szólni a nevébe. Vagy egyáltalán, ha nem fiú/lány lesz, amit épp elvàrnak? :D

2019. szept. 11. 08:07
 7/47 A kérdező kommentje:
Akkor én igy döntöttem ez tetszett. De lehet csak nekem fura meg újdonság azért érzem azt hogy bánom.
2019. szept. 11. 08:18
 8/47 anonim válasza:
100%
Ha már megvannak az orataid és most szeretnél változtatni az már pénzbe kerül. Nálunk legalábbis így mondták, 1 éve házasodtam.
2019. szept. 11. 08:19
 9/47 anonim ***** válasza:
92%
Rád ez vonatkozna, tévedtem, 3.000 Ft az illetéke: [link]
2019. szept. 11. 08:29
 10/47 A kérdező kommentje:
Lehet nemjó szemmel néznének, hogy most mentem férjhez és már nevet akarok változtatni
2019. szept. 11. 08:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!