Pár hete mentem férjhez és felvettem a nevét. De megbántam. Lehet ezt változtatni? Vagy van valamennyi idő amit megkell várni.
Basszus neked mindig az a legfontodabb mások mit gondolnak?
ások szerint ciki, öreges?
Mit szólnak, ha 2 hét után megint változtasz?
Mit szól a férjed?
Mondjuk az utóbbit megértem.. Nem tudtál volna 2 hétre előre gondolkozni? Feltételezem ,hogy volt elég időd kigondolni, nem 15 mp alatt kellett rávágni... Most meg az a bajod, hogy néznek majd rád...
Hát 2 választásod van amúgy, vagy szembenézel azzal, hogy néznek rád a hivatalban és a férjedmeg bántod, VAGY leéled az életed egy névvel, ami nem tetszik, bár még mindig nem értem miért ezt választottad és miért van rád ekkora befolyással, hogy egy buta kozmós cikk szerint ciki meg öreges...
Amúgy én is -né leszek, akárki akármit gondol. És csak azért nem X Y-né W V Z, mert nem akarok olyan hosszút írogatni..
Nekem azt mondta tavaly az anyakönyvvezető, hogy bármikor meg lehet változtatni a nevet, de az iratok mellett talán a házassági anyakönyvi kivonatot is ki kell cserélni. Mondjuk 2 héttel az esküvő után a névváltoztatás nem vall megfontolt emberre.
Ne mások és a divat alapján döntsd el, mi legyen a neved! Ezek idővel úgyis változnak. A hivatalokat leszámítva a kutyát nem érdekli, hogy hivatalosan mi a neved, akkor van csak bonyodalom, ha XYné vagy hivatalosan, de a lánykori nevedet használod és valaki nem tudja, hogy a kettő ugyanazt az embert jelenti (munkatárs járt így, amikor új titkárnő került hozzánk). Lehet, hogy a -né alak öreges, de akkor a melóhelyen mi, lányok öregek vagyunk, mert a többség -né :) (42 a legöregebb kolléga). Ennek az alaknak egy hátrányát látom, amiért az anyós le akart beszélni róla ;), mégpedig az, hogy a külföldiek egy része nem tud vele mit kezdeni. Viszont gyakori névnél (az én esetem ilyen) jól jöhet megkülönböztetésként, mert a kötőjeles forma szerintem kevésbé egyértelmű és praktikus.
Kérdező, lehetőleg ne egy feminista fórumon nézelődj, hogy ez helyes, vagy nem helyes, általában a kukifóbiás, macskás, besavanyodott, leszbikus, kihaénnem nők vannak hasonló véleménnyel.
Nekik minden ciki, ami férfihoz köthető, ha el akarod kötelezni magad.
Az a tökös, ha egyedül vagy, és minél nagyobbat szívsz az életben, természetesen férfi nélkül.
Az, hogy kicsit magukba nézzenek, mit hol rontanak el, na azt nem.
Ha most Kovács Tamásné lett a neved, azt csak hivatalos helyeken kell így feltüntetni, illetve ígyaláírni.
MInden más esetben bemutatkozhatsz Kovácsné Aranka néven, esetleg Kovácsné Tóth Arankaként, senki nem fogja ellenörizni, hogy mi a hivatalosan felvett név.
Másrészt ezt elöre jobban át kellett volna gondolni, ha változtatni akarsz rajta, akkor mindenképpen a férjeddel is meg kell beszélni.
De az itteni primitív férjek reakciója alapján egy nagyobb veszekedés elöre látható!
Én a helyedben nem tennék semmit, mindenhol a -né + lánykori/keresztnév variációt mondanám bemutatkozásként, a hivatalos nevet meg csak akkor használnám, ha szükséges aláírásként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!