Rendbirsággal fenyegetne az ügyészség. Akkor, hogy csináljam?
Egy dolog miatt feljelentést tettem a rendőrségen januárban, melyet bűncselekmény hiányában elutasítottak, holott bűncselekmény csak jó ismerős az elkövető a rendőrségnek. Az elutasitást megpanaszoltam, azt meg az ügyészség utasította el. Ekkor több tanú megjelölését indítványoztam a rendőrségnek amit elutasított és azzal is panasszal éltem, ezt megint elutasította az ügyészség, és közölte, hogy további panasznak helye nincs. Én mégis irtam nem panaszt, hanem kifogást az ügyészségnek és vissza írt levélben, hogy korábban tájékoztattak, hogy további panasznak helye nincs és a kifogás is panasz, egy és ugyanaz, továbbá tájékoztatnak, hogy rendbirsággal lehetek sulytható, további panasz esetén.
Ez egy városi járási ügyészség, de nekik innentől nem írok semmit tovább, mert rendbirságot szabhatnak ki. De az ügyet nem akarom hagyni.
Arra gondoltam, hogy a Fővárosi Főügyészségre szeretnék irni, egyben megpanaszolni az említett városi ügyészséget, hogy mindent elutasít, elfogultak lehetnek, mert ismerik biztos ök is az elkövetőt és jóban vannak vele csak valami indokot kitalálhatnak, hogy ne legyen az elkövetőnek semmi gond, nekem meg közösen a rendőrséggel elutasító határozatokat irnak meg, hogy rendbirságot szabhatnak ki további panasz esetén.
Tehát a Fővárosi Főügyészségre szeretnék irni és ott panaszt tenni, hogy nézzen utána az említett városi ügyészségnek ahogy leirtam. Gondolom ott nem fognak rendbirsági figyelmeztetést irni, mert oda még nem irtam, hsnem most irnék először. A városinsk nem irok, mert megbirságolnak.
Ez ahogy elgondoltam és leírtam, hogy a főügyészségnek írnék, Pestre ez jó ötlet szerintetek?
Inkább írd meg ide, hogy mi a bűncselekmény, amit vélelmezel, mi történt és hátha kiderül, hogy valamilyen okból valóban nem bűncselekményről van szó.
Így megspórolhatnád a felesleges levelezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!