Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha én úgy döntök, hogy 55...

Ha én úgy döntök, hogy 55 évesen nyugdíjba megyek, akkor kérhetem az addig levont nyugdíjjárulékom folyósítását?

Figyelt kérdés

2019. aug. 19. 20:06
1 2
 11/13 Eszter71 válasza:
82%
Kedves 6os hozzászóló. Az a nő aki 58 évesen nyugdijba ment az 40 év munkaviszonnyal mehetett el, de a 40 évből max 8 lehetett gyerekneveléssel töltött. Ha ezt irigyled akkor nem vagy normális
2019. aug. 26. 09:41
 12/13 anonim ***** válasza:
39%

Ez nem irigység,hanem igazságtalanság.

Jogilag egyenlő a két nem,akkor miért mehet el valaki azért hamarabb nyugdíjba,mert nő?

Ez diszkrimináció.

Van,olyan férfi aki több,mint 45 év után sem jogosult nyugdíjra,és 8 évet sem volt otthon a gyerekkel,mint anyuci.

2019. aug. 26. 20:55
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írtad, jogilag egyenlő a két nem. A gyed és gyes alatt otthon a gyerekneveléssel töltött idő annak számít bele, aki azt eltöltötte.

"A szolgálati időként történő elismerés szempontjából nincs jelentősége fenti gyermekellátásoknál az igénybevevő nemének, mind női, mind férfi jogosult szolgálati időt fog szerezni az ellátásokból fizetett nyugdíjjárulék alapján."

[link]

Maradjon otthona férfi a gyerekkel gyes-en, gyed-en és akkor majd neki is bele fog számítani a nyugdíj számításakor az idejébe!

2019. aug. 26. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!