Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha én úgy döntök, hogy 55...

Ha én úgy döntök, hogy 55 évesen nyugdíjba megyek, akkor kérhetem az addig levont nyugdíjjárulékom folyósítását?

Figyelt kérdés

2019. aug. 19. 20:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Aha, majd rájössz, próbálkozz be.
2019. aug. 19. 20:08
 2/13 grafno ***** válasza:
100%
65ev a nyugdíjkorhatar. Előtte nem kapsz semmit.
2019. aug. 19. 20:09
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Te nem dönthetesz így, a nyugdíjat 65 éves krotól folyósítják.

Az egyetlen, amit megtehetsz, hoyg 55 évesen felmondasz és 10 évig a megspórolt pénzedböl élsz, amít eléred a nyugdíjkorhatárt, és attól kezdve kapsz valamennyi nyugdíjat, de természetesen kevesebbet, mintha végigdolgoztad volta még ezt a 10 évet is.

2019. aug. 19. 20:11
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem olyan nyugdíjrendszer van - és ezt te is tudod, csak trollkodsz.

A nyugdíj korhatár 65 év a férfiaknál. Ha valamilyen egészségügyi probléma miatt nem tudsz dolgozni, akkor eddig a korodig csak járulékot kaphatsz, nyugdíjat csak ha majd betöltötted. A nyugdíjjárulékodat pedig soha nem folyósítják, nyugdíjat számítanak ki a befizetett járulékaid és a ledolgozott időd alapján.

Ha magánnyugdíjpénztári tag vagy kizárólag és mellette milliós havi fizetéssel, akkor sem jön össze annyi járulékbefizetésed, amiből 55 éves korod után futná a megélhetésedre. Ahhoz tízmilliós jövedelem kell legalább, és akkor is a befizetett járulékaidból csak korlátozott ideig lenne pénzed. De aki tízmilliós jövedelemmel rendelkezik havonta az nem fog nyugdíjba menni 55 évesen. Mert pont akkor lesz a csúcson, már van elegendő tapasztalata, pénze és cége hogy jól csinálja. Max nem ő fogja csinálni a legtöbb melót, hanem lesz megbízottja.

2019. aug. 19. 20:18
 5/13 anonim ***** válasza:
75%
Kérni nem, de nekem 52 évesen a cég ajánlotta fel. Nem tudom, de valahol 5-6 milla körül fizetett be a cég a nyugdíjintézetnek. Nem tudom mi alapján számolnak, hogy mit fizetnék be, ha végig dolgozok. A kiesést kompenzálta a cég.
2019. aug. 19. 21:28
 6/13 anonim ***** válasza:
38%
Nem,viszont dolgozhatsz 65 éves korodig,cserében eltarthatod,azokat a nőket,akik 58 évesen elmenetek nyugdíjba,amiből 15-20 évet gyereket neveltek.
2019. aug. 19. 23:05
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A te befizetett nyugdíjjárulékod sehol sincs, azt szétosztják az éppen aktuális nyugdíjasok között.
2019. aug. 20. 04:42
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A munkabéredből 10% nyugdíjjárulékot vonnak le az adó, egészségbiztosítási járulék és munkaerőpiaci járulék mellett.

Amiről a törvényi változás szól az a MUNKAADÓ által korábban járulék néven befizetett pénz elnevezése és amit soha nem vettek figyelembe korábban sem.

A járulékodért cserébe pedig nyugdíjat fogsz kapni ha betöltötted a nyugdíjkorhatárt. A munkaadók által a fizetésed után fizetett adók meg lehetővé teszik hogy baj esetén a nyugdíjkorhatár előtt nyugdíj jellegű járulékban részesülhess, vagy az özvegyed, kiskorú gyermeked kapjon támogatást.

2019. aug. 20. 18:46
 9/13 A kérdező kommentje:
Tehát ha jól értelmezem, akkor a tőlem levont nyugdíjjárulékot, vagy nevezzük, aminek akarjuk, nem én fogom visszakapni?
2019. aug. 23. 09:52
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

A nyugdíjjárulékot mindig az aktív dogozóktól, vonják, és ebböl fizetik a mostani nyugdíjasokat.

Nem a saját befizetett összegedet kapod vissza, azzal igen rosszul járnál, mert amit 30-40 éve befizettél, ma nem ér semmit.

2019. aug. 23. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!