Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a véleményetek erről Jogos...

Mi a véleményetek erről Jogos a felháborodásom?

Figyelt kérdés

Állatölésért kéne több évet kapni a börtönbe vagy ember ölésért!?

Bement egy betörő egy házba bent a gyereknek rotija volt és érezte a kutyus, hogy idegen nem gazdi és letépte az egyik lábát a betörönek és a betörőt elvitték kórházba a gyereknek a kutyáját elaltatták és a gyereket bebörtönözték!

Ez most jogos volt?

Állatölésért mennyi évig zárják be az embert?

És ember ölésért???

2010. júl. 12. 16:15
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
26%

18:16

Nem akarok veled vitatkozni,mert lesüllyedek a te szintedre.Csendben lenni még mindig előnyösebb,mint hülyeségeket beszélni.

2010. júl. 12. 18:26
 22/28 anonim válasza:
Egyetértek a kérdezővel, szerintem egyáltalán nem volt jogos. Nehogy már a betörő legyen az ártatlan, és a kutya a vadállat, amiért megvédte a területét és a gazdáját. Megérdemelte volna a drága betörő, hogy a fejét tépje le a roti, ne csak a lábát.
2010. júl. 12. 18:37
 23/28 anonim ***** válasza:

18:18 A sok vidéki kis faluban, alföldi tanyavilágban lakó házőrző kutyát tartó emberek tuti, hogy kutyaiskolába viszik a kedvencüket, hogy megfelelően legyen kiképezve.

Nem úgy megy a dolog, hogy ma betörőt, holnap a szomszéd kisgyereket kapja szét, mert veszélyes, ezért le kell lőni! Tapasztaltam. Fogott betörőt a kutyám, nem harapta le egy testrészét sem, de a fogainak nyomát egy életen át viselni fogja. Időben észleltük, megúszta egy tisztességes harapással, ami roncsolhatott volna, ha kapálódzik a pasas. A kézfejénél fogta a kutya, és minden mozdulatra szorított a fogáson. Kutyakiképzés nélkül. Annyi volt az összes dolgom a kutyával kapcsolatban, hogy be kellett mutatnom az oltási könyvét, ennek ellenére 2 hétig kijárt az állatorvos, megfigyelés alatt tartva a kutyust. Karanténba kellett volna vinni, de itt nincs ilyen. Mivel semmi betegség, főleg veszettség jelei nem mutatkoztak, a téma el lett felejtve. A rendőrség nem akarta lelőni, engem nem vontak felelősségre. Tábla kinn a kapun, kutya szabadon az udvaron, éjjel 1 órakor történt a dolog. Viszont egy sorozatbetörőt fogott a kutyám, és még annak is örülhetek, hogy híre volt az esetnek, azóta nyugodtabban alhatunk.

2010. júl. 12. 18:46
 24/28 anonim ***** válasza:
De nem is tépte le a lábát! Támadás és támadás közt azért van komoly különbség.
2010. júl. 12. 18:52
 25/28 anonim ***** válasza:
76%
Én az Államokban lévő módszert tartom irányadónak, szóval aki betör valakihez, az halott ember, csak még nem tud róla. Ez egy ostoba, posztkommunista országokra jellemző ítélet.
2010. júl. 12. 18:55
 26/28 A kérdező kommentje:

Már régebben olvastam és nem kamu.És most ez jár a fejemben mert szomszédunkhoz betörtek és így rákérdeztem erre a dologra!:)

Végre valaki egyet ért velem!:)

Amúgy nem ebbe a kategóriába írtam hanem Állatok-> Egyéb kérdések. De gondolom valaki jelentette és azért van itt ebbe a kategóriába!:)

2010. júl. 12. 18:58
 27/28 anonim ***** válasza:
Biztos cigger volt a betörő. Az ilyeneket mindig védik.
2010. júl. 12. 21:41
 28/28 A kérdező kommentje:

Na ez is lehet!:)

Erre nem is gondoltam!

2010. júl. 13. 01:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!