Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a véleményetek erről Jogos...

Mi a véleményetek erről Jogos a felháborodásom?

Figyelt kérdés

Állatölésért kéne több évet kapni a börtönbe vagy ember ölésért!?

Bement egy betörő egy házba bent a gyereknek rotija volt és érezte a kutyus, hogy idegen nem gazdi és letépte az egyik lábát a betörönek és a betörőt elvitték kórházba a gyereknek a kutyáját elaltatták és a gyereket bebörtönözték!

Ez most jogos volt?

Állatölésért mennyi évig zárják be az embert?

És ember ölésért???

2010. júl. 12. 16:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
62%

ma 16:48-nak:

Nem vitatom, hogy igazad van, elképzelhető, de logikailag, ha én egy 80 éves öreg néni vagyok, akkor majd pont vissza fogom fogni a kutyámat, hogy hagyjad, majd én megvédem magam? Tehát lehet, hogy így van, de abszolút igazságtalannak tartom ezt a "súlyosbító körülményt" vagy mit.

2010. júl. 12. 16:53
 12/28 anonim ***** válasza:

16:53

Én csak arra céloztam, hogy a kérdés nélkülözi a részleteket, pedig abból is 3 féle lehet a szitu.

A bíróság meg majd mérlegel.. /olykor sajnos/

Picit más: a banki biztonsági őr nem használhatja a fegyverét akkor, ha a rabló a pénzt viszi, mert: a pénz az csak tárgyi dolog, az emberélet meg élet. A kettő nem arányos és összehasonlítható.

2010. júl. 12. 17:03
 13/28 A kérdező kommentje:

Nem kiskorú gyerek 27 éves csak így írtam!:)

Bocsi csak siettem meg idegesített az ügy!

2010. júl. 12. 17:21
 14/28 A kérdező kommentje:
Amúgy az ember akkor így irom..ő már fent volt az emeleten és nézte a tévét a kutyája meg lent aludt a helyén és bement a betörő az ember meg azt hitte, hogy a kutyája tört össze valamit. Aztán a kiabálásokra ment le de "állítólag" addigra a betörő már kihívta a zsarukat, hogy rátámadt egy kutya.
2010. júl. 12. 17:25
 15/28 anonim ***** válasza:

Tudsz erről linket adni?

Egyébként nem volt jogos. Ha hozzám betörne valaki, és a kutyám megfogná, és jutalmaznám.

A betörés egyrészt illegális, másrészt kockázatos. Ha valaki illetéktelenül behatol valahová vállalja annak kockázatát, hogy egy kutya, vagy a felfegyverzett lakó elkapja a tökét.

2010. júl. 12. 17:38
 16/28 anonim ***** válasza:
16%

"A kérdező kommentje:

Én ezzel nem értek egyet mert a betörőt megtámadta a kutyát és teljes joggal támadta meg. Ezért miért kell a kutyát elaltatni..azért mert a betörő lovét akart?:@ A gyereket meg lecsukják...A betörőt kéne elaltatni nem a kutyát. "

Te vadmarha! Mert emberre támadt. Egy kutyának sincs joga önbíráskodni.

2010. júl. 12. 17:55
 17/28 anonim ***** válasza:

17:55 hát furcsa elképzeléseid vannak. Egy kutya nem önbíráskodhat! Sőt tisztában van a betörő jogaival?!Jujj!!! Ez már nagyon fáj.

Miért tartanak az emberek házörző kutyát vajon? Miért szerelnek fel riasztót? Szerinted, ha van riasztóm, bekapcsol, és az illetéktelen behatoló szívrohamot kap a hangjától, akkor én, vagy a berendezés lesz felelősségre volna? Esetleg a gyártó?

Magyarország, én így szeretlek.

2010. júl. 12. 18:04
 18/28 anonim ***** válasza:
42%
Érdekes,hogy bár a kérdező a jogi kategóriába írta a kérdést,egy-két ember közelítette meg jogilag a témát,amit a többiek "leszólnak",mert a hűűlyék csak érzelmileg tudnak gondolkodni.....
2010. júl. 12. 18:08
 19/28 anonim ***** válasza:

18:08

Ez esetben te is légy büszke magadra, mert te pedig semerről nem közelítetted meg a témát, csak kötekedni jöttél be, mert "hűűlye" vagy ;)

2010. júl. 12. 18:16
 20/28 anonim ***** válasza:
94%

1. Btk. 166.§ Aki mást megöl, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2. Az "állatölés" nem bűncselekmény, csak az állatkínzás. Ha megölöd a szomszéd kutyáját, max. követelheti tőled hogy fizesd ki az árát. Ez viszont polgárjogi, nem büntetőjogi eset.

3. Az állatot nem büntetésként altatják el, hanem elővigyázatosságból mert veszélyes. A kutya nem felelős a tetteiért, csak a gazdája. Most a betörőre támadt, holnap majd a szomszéd kisgyerekre! Aki kutyával akarja megvédeni vagyonát, az vigye el kutyaiskolába. Ott megtanítják neki hogy kell tolvajt fogni, anélkül hogy komolyabb kárt okoznának benne. Nagyon hatékonyak tudnak lenni! :)

2010. júl. 12. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!