Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A rendőrségen miért ilyenek a...

A rendőrségen miért ilyenek a tanúval?

Figyelt kérdés

A multkor beidéztek tanúként 9 órára és annyi volt odaírva,hogy 2.emelet,ajtószám nem.

Beértem pont 9-re és egy kis ablaknál szólt a portás biztonságiőr,hogy "tessék uram,segíthetek"? Mondtam a nyomozó nevét akihez jöttem és kérdeztem a másodikon hanyas ajtóban találom,erre azt mondta,hogy "lejön ő magáért" személyit hadd kérjek már. De ezt olyan durva hangon mondta,hogy az kész,aztán telefonált neki,és mondta,hogy foglaljak helyet. A nyomozó kb. 20 perc mulva jött le és olyan katonásan szólított,és mondta,hogy jöjjön velem. Amikor a másodikra felértünk azt mondta az előtérben,hogy "űljön csak oda egy kicsit",leűltem ő bement és kb. 3 perc múlva mondta,hogy " na jöjjön". Amikor bementem olyan kedves udvarias lett,hogy meg voltam lepve és kérdezte,mi tőrtént,mit láttam. Volt olyan,hogy azt is kérdezte,hogy önnek van az elkövetéshez köze,mondam nincs csak a nevem mondták. Azt mondta tanúként kihallgat és rendben vagyunk.

Kérdésem:

Miért volt lent a portás velem olyan mogorva hangú és miért 20 perc múlva jött le a nyomozó? Ráadásul miért beszélt velem az elején olyan katonásan mintha a kutyája lennék aztán nagyon kedves ember vált belőle?

Csak tanú voltam nem elkövető.

Az rendben van,hogy az elkövető megérdemli ,ha úgy beszélnek vele,de tanúval (velem) nem tudom miért beszéltek így.

2018. szept. 23. 20:12
 1/7 anonim ***** válasza:
35%
Oda főleg bűnözők járnak. Le kell oltani őket, hogy megtanulják hogy negatív reakció jár a bűnért. Ez pszihológia
2018. szept. 23. 20:17
 2/7 árokpart ***** válasza:
91%
Csak bűnözők járnának a rendőrségre? A fegyvertartási engedélyeket is ők intézik és ahhoz bizony a sima erkölcsi bizonyítvány is kevés, mármint, hogy rendes önvédelmi lőfegyvere legyen valakinek. A pl. xy néni bácsi aki hallott vagy látott egy bűncselekmény helyszínén bizonyos dolgokat esetleg személyt az minde bűnöző lenne? Ugyan.
2018. szept. 23. 20:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Mert első a gyanúsított, a tanú csak másodrendű.
2018. szept. 23. 20:25
 4/7 anonim ***** válasza:
96%
Kihalgatást előkészítő stratégia. Erősen ledominál, amikor már eléggé “alatta” vagy és előveszi a “normális” zsarut, akkor az ember nagyobb együttműködést tanusít. Eztbtanítják. Meg kell tanulni irányítani, uralni a kommunikációt. ( azért olvasd el a kihalgatási jegyzőkönyvet, mert sokszor úgy kerül megírásra, hogy nem az elmondottakat rögzítik, így könnyebben lesöpörhető az ügy az asztalról.)
2018. szept. 23. 20:33
 5/7 anonim ***** válasza:

"Miért volt lent a portás velem olyan mogorva hangú"

Honnan tudjuk? Biztos alapból ilyen, vagy rossz napja volt.

" miért 20 perc múlva jött le a nyomozó?"

Honnan tudjuk? Biztos volt még dolga.

"Ráadásul miért beszélt velem az elején olyan katonásan mintha a kutyája lennék aztán nagyon kedves ember vált belőle?"

Leírásod alapján semmi extra, a legtöbb helyen nem fognak veled azonnal bájcsevegni, akár nyomozóhoz akár bárhova máshova mész.

2018. szept. 23. 20:51
 6/7 anonim ***** válasza:
tipikus jó zsaru-rossz zsaru stratégia...
2018. szept. 23. 23:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Velem is pontosan így történt pedig csak a munkaközvetítő lapot adtam le. Még szerencse hogy nem egy bűnöző vagy egy homokos vagyok, bár szerintem sok olyan ember van ott.
2018. szept. 24. 03:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!