Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha valaki meg akar engem...

Ha valaki meg akar engem erőszakolni és én megölöm védekezés közben, akkor börtönbe kerülök?

Figyelt kérdés
2018. febr. 19. 12:29
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Ha be tudod bizonyítani, hogy tényleg meg akart erőszakolni, akkor valószínűleg nem.
2018. febr. 19. 12:33
 2/8 anonim ***** válasza:
40%
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt felfüggesztettet kapsz, a védekezésed nem volt arányos a támadással, a beszűkült tudatállapotot enyhítő körülménynek veszik.
2018. febr. 19. 12:35
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Mért, hová máshová kéne kerülnöd?
2018. febr. 19. 12:40
 4/8 A kérdező kommentje:
Pl. sehova
2018. febr. 19. 12:41
 5/8 A kérdező kommentje:
Onnan jutott eszembe, hogy éppen néztem egy önvédelmi oktatófilmet nőknek, ahol az oktató azt mondja, ha valaki meg akar erőszakolni és nem tudsz menekülni, akkor a legjobb megoldás, ha megölöd, mert miután végzett, úgyis végez veled is... De nem tudom, hogy az mit von maga után, arra nem tért ki.
2018. febr. 19. 12:43
 6/8 anonim ***** válasza:
32%

Fontos a kérdés szempontjából, hogy melyik országban törétnne a támadás majd a nyomozás és milyen etnikumú lenne az elkövető.

Igen, ennyire befolyásolják az egészet ezek a tények.

2018. febr. 19. 12:51
 7/8 anonim ***** válasza:
25%
Ha be tudod bizonyítani, hogy tényleg meg akart ölni a megerőszakolás után, akkor nem.
2018. febr. 19. 12:51
 8/8 anonim ***** válasza:
57%

Simek Kitty még úgy is megúszta, hogy utólag, álmában lőtte le az őt zaklató mostohaapját. Igaz, csak elnöki kegyelem miatt.

De jogos védelmi helyzetben megölheted, ha szándékod a szabadulásra és nem az ölésre irányul (az csak mellékhatás...), és a jogos védelmi helyzet mindvégig fennállt. Tehát ha a támadó már a földön van, akkor nem rúghatod le a fejét, de ha a neked szegezett kést belé fordítod, akkor így járt...

Az más kérdés, hogy ebből utólag mit sikerül bizonyítani....

2018. febr. 19. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!