Elvették a kocsim forgalmiját a rendőrök "tiltott ablakvédő fólia miatt", most mi lesz euzán, mennyi büntetésre számíthatok?
Szlovákiából vettem a kocsit 8 éve, többször volt műszakin, sehol semmi gond nem volt, eleve úgy vettem hogy rajta volt a fólia. Kérdezte a rendőr, hogy plasztikkártyám van-e? Olyat nem is láttam, mondtam, hogy így vettem a kocsit, eleve rajta volt, de az "őket nem érdekli".
Megmérték valami cuccal a fényáteresztő képességét, és az csak 30% volt, és legalább 70%-nek kéne lennie.
Meg kérdezétk, hogy miként ment át műszakin így? Hát átment több különböző helyen is.
Kérdéseim:
Mekkora büntetés lesz?
Újra kell műszakiztatni?
Panaszt tehetek-e a műszakiztatást végző cég ellen?
És a rendőrök ellen? Bunkó prosztók voltak.
Haszongépjárműről van szó és most kirántották alólam a munkaezközömet ki tudja meddig!
Kiszabnak egy büntetést, újra vizsga aztán tovább lépsz.
Nem tudom az elmúlt 15 évben hol éltél, de elég sokan tudják ezt a szabályt. A másik ha nyitott szemmel jársz, akkor láthattad, csak az oldalsó és hátsó szélvédők vannak fóliázva.
Ez jogos volt, de én mindenképpen visszamennék oda ahol vizsgáztatták a kocsit (nem rögtön feljelentés,panasz) és elmondani mi történt.
Én jártam már úgy, hogy szanaszét vizsgálták a kocsim,de nem találtak semmit végül megkérdeztem mennyi hiányzik még a napi keretből. Csak nézett
Azt is tudod bizonyítani, hogy amikor vizsgáztattad az autót, már akkor rajtva volt a fólia, ugyanis minden vizsgáztatáskor, minden oldalról lefényképezik az autót, amit itt meg is nézhetsz:
(Ügyfélkapu hozzáférés kell hozzá, okmányirodában igényelhető.)
Szia! 30 ezer forint büntetés lett. Nem olyan vészes összeg, nem szórakoztam vele.
De lényeg, hogy a vizsgáztatásnál mindenki hibázott.
Rendőri eljárás ellen tegyél panaszt, kissé túllépték a hatáskörüket!
Egy nyüves közlekedési rendőr nem közlekedési hatósági vizsgaállomás!
Legközelebb jelentsd fel a rendőrt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!