A fólia alatt nedves volt a tetoválás, ez nem baj?
Tegnap csináltattam egy színes tetoválást, nrm nagy minta. Este bekentem bepanthennel, meg is száradt, viszont reggelre mikor felkeltem, a fólia alatt megizzadt a karom. Ettől lesz valami baja? Nagyon felázhatott? Én nem veszek észre rajta semmit, de hajlamos vagyok ilyenkor bebeszélni magamnak..
köszönöm
Mindenkinek ilyen.
Szedd le a fóliát és zuhanyozd le langyos vízzel, hogy lejöjjön róla az a trutyi, és kend be Bepanthen Plus-szal.
Otthon nem kell befóliáznod, hagyjad hadd levegőzzön. A fólia alatt csak bepunnyad.
Amikor elmész valahova akkor fóliázd be, de csak az első 2-3 napban, hogy ne menjen piszok a sebbe és ne dörzsölje a ruha.
Napközben 3-4 óránként cseréld a fóliát és kend újra, de éjszaka természetesen emiatt nem kell felkelni, nem lesz tőle semmi baja. Az első 2-3 nap után (attól függően, hogy a tetoválód mit mondott) úgyis lekerül a fólia, utána már csak a krémezés marad. :)
A lényeg, hogy sima Bepanthennel kend kb. egy hétig, amíg teljesen le nem hámlik a felület. Itt is a 3-4 óra a mérvadó, de még inkább az, hogy ne száradjon ki a bőröd. Ha érzed, hogy húzódik, akkor kend be nyugodtan.
A gyógyulás után is érdemes egy hónapig testápolózni, de a bepanthent ilyenkor már el kell hagyni (mivel hámosító, ezért a gyógyulás után nem tesz jót a mintának).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!