Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Most akkor szabadon lehet...

Most akkor szabadon lehet száguldani? 815-20 km-es tolerancia)

Figyelt kérdés
Nézegettem a büntetési táblázatot, és ott az van, hogy 100 alatt 15, fölötte 20 km a tolerancia. Tehát, ha lakott területen 64-gyel megyek, és nem csal a műszer, akkor megúszom? Na meg autópályán 149-cel is büntetlenül mehetek? Nagyon nincs jól, ha tényleg így van!
2010. jún. 4. 20:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

20:33as vagyok

Azért hiszem annak,mert az óra 50 et mutat. Én is azt hittem,hogy pontos a kocsi órája,amíg nem lett GPS-em. Hát azért van eltérés.

2010. jún. 4. 20:38
 12/21 anonim ***** válasza:
gondolj bele, ha egy lézeres profi traffipax is 3 km/h-t tud tévedni, akkor egy kocsi km órája ennek többszörösét is tudja produkálni
2010. jún. 4. 20:40
 13/21 A kérdező kommentje:

Na de 50-nél ne legyen 65! Az eléggé durva!

90-nél már nem olyan nagy gond a 105!

2010. jún. 4. 21:16
 14/21 A kérdező kommentje:
20:38-as: Ha látod, hogy a te km-órád szerint mindenki 40-nel cammog, akkor már gyanús lehet a dolog. (Na meg már van egy csomó sebességjelző, így lehet ellenőrízni a sebességet.)
2010. jún. 4. 21:18
 15/21 anonim ***** válasza:

Nem értem mit újíttatok már ezen a 65-ön! Kérdezőnek: megnyugodhatsz, az a 65 az már nem hibahatár. Konkrétan: nincs egy éve, Szombathely, Hunyadi út Szőlős felőli végén traffi. 61 km/h, helyszíni bírság 5000 forint. Ennyi.

Hozzáteszem: apám a Moszkviccsal meg a Daciaval is biztonságosan vezetett akkor is, amikor 70 km/h volt még a megengedett sebesség lakott területen belül! Kéretik ezt nem elfelejteni.

2010. jún. 4. 22:15
 16/21 A kérdező kommentje:

"Hozzáteszem: apám a Moszkviccsal meg a Daciaval is biztonságosan vezetett akkor is, amikor 70 km/h volt még a megengedett sebesség lakott területen belül! Kéretik ezt nem elfelejteni."

70 mikor volt? 60-ra emlékszem, meg a régi kresz könyvben is ennyi volt. Na de 70 mikor volt?

Amúgy az zavarna, ha a lakott területen 60-nal áthajtó kamion büntetlenül tehetné ezt meg. (55 még lehet mérési hiba.)

Persze lehet jól vezetni, meg a Hunyadi út egyenes, és akkor még kevésbé volt beépítve.

2010. jún. 4. 22:42
 17/21 BlackSword ***** válasza:

ma 20:28!

Itt nem fékútról van szó, hanem reakcióidőről... De ha már annyira odáig vagy a nyugati kocsikért... A lada -20fokban szabadtéri tároláskor is pöccre indul... Na szerinted melyík nyugati verda csinálja utána??? Max a volvo...

Az meg hogy az autópályákon annyival mehess, mint a németek, ahhoz olyan minőségű autópálya kéne, mint amilyen a németeknél van... Amikor azokat az utakat készítették, és méretezték a keresztmetszetet, akkor ők 2,00-ás biztonsági szorzóz használtak... Ergo dupla akorra terheléshez méretezték az út szerkezetét... Nálunk meg mindent kilopnak belőle... Láttam mostanában néhány útjavítást... Mérnök hallgatóként és építész technikusként nehezen tudtam eldönteni, hogy akkor sírjak, vagy nevessek... Annyira sz@r volt az egész...

2010. jún. 4. 23:15
 18/21 anonim válasza:

Utolsó hozzászóló: az én 16 éves Golf TDI-m hibátlanul indult az utóbbi 4 évben bármikor. Nem emlékszem, h volt-e -20, de -12 körül többször is. Lada..

Kérdező: sajnálom, de nekem az jön át, h rossz helyen lax. Erről nem te tehetsz természetesen, de más a kotta, ha a szűk főutcán, a faluban, 65-tel mennek a 30-40 tonnás szerelvények, mintha itt vagy szélesebb helyen teszik ugyanezt, ill. személyautókkal hajtanak így.

Egy is egy nézőpont.

2010. jún. 6. 12:21
 19/21 A kérdező kommentje:

"Erről nem te tehetsz természetesen, de más a kotta, ha a szűk főutcán, a faluban, 65-tel mennek a 30-40 tonnás szerelvények, mintha itt vagy szélesebb helyen teszik ugyanezt, ill. személyautókkal hajtanak így.

Egy is egy nézőpont."

Nem lakok ilyen helyen, de amikor a 86-oson megyünk, akkor baromira idegesítenek a száguldozó kamionok. :( Volt, már hogy leszorítottak a csordában előző kamionosok az útpadkára. Szerencsére nem én vezettem, hanem egy rutinos haver, így nem volt gond, de azért paráztam rendesen.

2010. jún. 7. 00:18
 20/21 anonim válasza:

Egyszer kipróbáltam az autópályán a GPS-t.

Kb. 130-al mentem, a GPS 141-et írt.Plusz még a mérési hiba a trafiknál és máris közel 15 km/h különbséget tudnak mérni.

A másik, hogy vannak ilyen kis jelzőtáblák városokban pl. és írja rajta, hogy mennyivel mész.Az is rengeteget tud csalni a műszerfalihoz képest.Volt olyan hogy 50-el mentem és 56-ot írt, de volt hogy lefelé csalt közel ennyit ugyanaz a mérőszerkezet.

2010. jún. 14. 00:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!